Nem nekem való az MLM, mert nem szeretem a rádumálást

Most olvasom Vida Ági gazdagmami oldalán a hozzászólásokat és csak úgy kavarognak a fejemben a gondolatok azzal kapcsolatban, hogy miért írják ezt olyan sokan:

„MLM: nem nekem való, nem szeretem a rádumálást”

„A legtöbb MLM módszert nem ajánlanám”

„Több MLM rendszerbe invitáltak már, nem vagyok egy rábeszélő típus”

„Próbáltam már évekkel ezelőtt MLM termékértékesítéssel, de nem tudok nyomulni és rábeszélni, a termék sem jött be nekem igazán, így nehéz volt bárkit rábeszélnem”

…és így tovább…

Miért van sokakban egy ilyen negatív kép kialakulva a multi level marketinggel kapcsolatban?

Miért hiszitek azt, hogy a MLM a rábeszélésről szól?

Miért érzik sokan azt, hogy pont a MLM a mumus?

A legtöbb ember, amikor megkérdezik, hogy mit tenne meg az anyagi fejlődése érdekében azt válaszolja, hogy bármit. Viszont, ha felmerül egy konkrét ajánlat, hogy nézd: ezt és ezt kellene tenned, ennyi időn keresztül és akkor ez lesz az eredmény, akkor a legkézenfekvőbb válasz az, hogy: „igen, bármit, kivéve pont ezt”.  A „pont ezt”, pedig lehet bármi, és igen, itt most pont az MLM-re gondolok, hiszen nekem ebben van a legtöbb tapasztalatom.

Álom vagy valóság?

Nos, igen, az MLM azért van kitalálva, hogy olyan emberek, akiknek nincs hatalmas kezdőtőkéjük egy hagyományos vállalkozás beindításához, mégis el tudjanak kezdeni vállalkozni.

Igen, az MLM azoknak van kitalálva, akiknek nagy álmaik vannak.

Igen, az MLM azoknak való, akik nem csak álmodoznak, hanem cselekedni is akarnak a sikerük érdekében.

Igen, az MLM egy tökéletes módszer arra, hogy 1-2 év alatt számottevő jövedelmet érjünk el, akár mellékállásban is, jövedelemkiegészítésként, majd, miután már megéri akár főállásban is.

A kulcs a személyiségfejlődés!

Nos, van egy rossz hírem azok számára, akik ennyire ellenzik a multi level marketinget:

Ha bármit el akarsz érni az életben, ami több annál, mint amid most van, akkor változtatnod kell, meg kell tanulj dolgokat, számodra új dolgokat kell megtegyél.

A még rosszabb hír: ha ezt nem teszed meg, akkor az életed más területein sem fogsz tudni pozitív változásokat eszközölni!

Tudom, ez nagyon szomorú!

Értem én azt, hogy mennyivel jobb lenne azon a szinten ahol most vagy, azzal a tudással, amivel most rendelkezel elérni olyan sikereket, amiről mások csak álmodnak.

Ha elég naiv vagy, akkor valószínűleg még elhiszed azt, hogy ezt így  lehet.

Pont ezért ennyire népszerűek a féligazságokkal teli hirdetések, pont ezért lehet ennyire könnyen átverni az embereket és sajnos sok olyan MLM-es is van, aki tapasztalatlan, tukmálós és olyan viselkedéssel próbál téged meggyőzni, ami számodra antipatikus. És rögtön eldöntöd, ez alapján, hogy ez nem neked való. Pedig ha jól csinálnád, lehet hamar rájönnél, hogy igenis neked való és még sok másik embernek, akiknek boldogan segítenél a felemelkedésben.

Az MLM-et 1000 -féle módon lehet jól csinálni és még vagy 10000 -féle módon rosszul!

Lehet, hogy te már találkoztál néhány olyan módszerrel, ami neked nem jött be?

Lehet, hogy te nem akarsz fejlődni és tanulni csak az azonnali eredményt akarod?

Lehet, hogy te nem is akarsz saját vállalkozást?

Hidd el: ez mind nem az MLM hibája! És nem is a tiéd! A sok rossz példa tényleg elrettentő. 🙂

Attól még, hogy nem találtál meg magadnak egy számodra elfogadható utat, attól még a multi level marketing ugyanaz marad, ami: a kis emberek nagy lehetősége a felemelkedésre.

Mondták ezt már tőlem sokkal okosabb emberek is, olyanok, akiknek mellesleg semmi közük nem volt az MLM-hez. Például Robert T. Kiyosaki a Gazdag papa, szegény papa című könyvében. Ez nem egy MLM-es könyv, de ha pénzügyi műveltségre vágysz, érdemes elolvasni.

Az üzleti lehetőség számodra is adott. A rossz hír az, hogy amíg bele nem teszed a személyiséged és a munkád, addig csak egy lehetőség marad. Sajnálom…

Hidd el, közösen meg tudjuk találni azt az utat, ami neked is megfelel és eredményre is vezet.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

17 thoughts on “Nem nekem való az MLM, mert nem szeretem a rádumálást”

  1. Szerintem 100 emberből 3 az, aki hajlandó is TENNI valamit a saját érdekében. Az MLM-re egy csodaként tekintenek, azt gondolják, hogy megtették az első lépést (befizettek, kezdőcsomagott vettek, regisztráltak, etc…), és onnantól kezdve ölbe tett kézzel várhatják a csodát. Eszembe jut egy kedves kis gondolat:

    „Ahhoz hogy olyan dolgot érj el, amit még sosem értél el, olyan dolgokat kell megtenned, amiket még sosem tettél meg.”

  2. Jó a felvetésed 🙂
    Egyébként Kiyosaki kifejezetten ajánlja az MLM-et. A Miért szeretnénk, hogy gazdagodj? c. könyvében pl. azt mondja, hogy az MLM nagyon jó akkor is, ha később másféle vállalkozást szeretnél majd, de szeretnél tanulni, képezni magad, mert a legtöbb MLM rendszerben jó minőségű oktatás van.

  3. @Ági, kiváltképp, ha észrevesszük, hogy a Kiyosaki által sokat emlegetett pénzügyi intelligencia megszerzéséhez is hasonló személyiség-változásokon kell keresztülmenned, mint amikor valaki egy bármely MLM rendszerben valóban sikeres vezetővé válik. 😉

  4. Sziasztok!
    Nem tudom, honnan származik az idézet… ahhoz, hogy valamit elérj, amit eddig nem, ehhez nem feltétlenül kell mást tenned, és még ha mást is teszel, mint eddig, ez egyáltalán nem garantálja, hogy azt a valamit, amit szeretnél elérni, el is fogod. Másképp kell cselekedni, nem feltétlenül mást. És még csak nem is kell hatékonyabbnak lenni… 🙂

  5. Persze, hogy jó az idézet. Nincs is rossz idézet! 😉 És csupán annyit mondtam, hogy nem feltétlenül kell olyat tenni, amit még sosem tettünk… hogy olyan eredményeket érhessünk el, amit még eddig sosem. És ezt úgy értem, hogy nem a „cselekvés” szintjén kell valami őrületesen extra dolgot tennünk, vagy valami olyat, amit még sosem. Nem! Persze lehet tenni, de nem ezen múlik. Sokkal inkább sorrend kérdése… mit mi után teszek. Ez jobban befolyásol, mintha teljesen mást kezdenék el tenni, mint eddig. 🙂

  6. Ha olyasmit teszel, amit eddig még nem, az tényleg nem garancia. De sokaknál ez a mondás már akkor is igaz, ha hajlandó mozdulni önmagáért, amire egész addigi életében képtelen volt. A másolódás önmagában még nem ilyen téma. Ahhoz, hogy megfelelő személyiségváltást (fejlődést) vihess véghez, ahhoz azonban szükséges… Eddig ugyanis nem vátozott, és bár ez önmagában nem feltétlen elegendő a sikerhez, nélküle azonban elképzelhetetlen.

    Meg kell tanulni akarni.

    S még: az ilyen jellegű mondások nagy általánosságakban igazak, kisszámú kivétel mindig akad. Ők a szabályerősítők. 🙂

    Szerintem.

  7. @hidegfem.eu – a linked a hidegfem.hu oldalra mutat, ami nem létezik. Csak szólok…
    @Csaba te valószínűleg egy céltudatos személyiség vagy, de sajnos úgy tűnik sokan vannak, akik csak a lehetőséget várják és valóban semmit nem cselekednek a létfenntartáshoz szükséges dolgokon kívül. Ez esetben fontos lehet rávilágítani arra, hogy az életünk a saját kezünkben van és rajta már! 🙂

  8. @hidegfem.eu: Meg kell tanulni akarni.
    Ez mit jelent számodra? Akarni?
    Megszerezni valamit, elérni célokat, vagy bármit az életben… ehhez kell az akarat? Így érted? És mit jelent számodra, hogy „meg kell tanulni”? Hogyan csinálod ezt? És minek? Érdekel. Hiszen, ha meg KELL tanulni (és ez elengedhetetlen), akkor jó lenne tudni a HOGYANT.

  9. @Nagy Eszter – Teljesen igazad van >> a felismerés, pontosabban a felismertetés rendkívül fontos. És én is ezt teszem az emberekkel: nyitogatom fel a szemüket és oda kiáltom:

    „Hééjj! Lehet ám másként is élni. És ha csak vársz, az a valami, ami jön, nem biztos, hogy ép jó lesz neked. Tegyél hát az életedért Te is!”

    És amiért bekapcsolódtam a beszélgetésbe: a fenti idézeten megakadt a szemem. Valóban mást kell csinálni. Ez teljesen rendben van, hiszen, ha…

    „mindig ugyanazt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig azt kapod, amit mindig is kaptál. Ha az, amit kapsz, nem felel meg számodra, tégy valami mást!”

    Ez teljesen oké.

    És ahogy érzem/értem, ebben itt most mindannyian egyetértünk. Csupán ahhoz az egyetlen gondolatra szerettem volna reagálni, hogy… ennek nem feltétlenül kell olyannak lennie, amit még sosem tettünk.
    Legfeljebb nem megfelelő sorrendben tettük. 🙂

    Ahogy a fenti idézetet olvastam, az ugrott be, hogy „akkor ez azt jelenti, hogy valami egészen különleges dolgot kell tennem, amit még az életben sosem tettem?!” Ez nagyon sokakat elriaszthat. Főleg azokat, akik még nem igazán értek el sikereket (vagy legalábbis ők így tekintenek magukra)… és szeretnének változni, de ezt meghallva, óriásinak, szinte áthidalhatatlannak tűnhet számukra a változás folyamata.

    Miközben a változás apró lépések sorozata.

    Ahogyan a nagyszerű teljesítmények sem óriási cselekedetek, vagy emberfeletti képességek árán születnek. Kis cselekedetek rendszeres és rendszerezett sorozatának eredménye. Kitartás, elszántság kell, és az, hogy a figyelmünket a célunkon tartsuk.

    A legnagyszerűbb hegedűművészek, vagy sportolók is lehet ugyan, hogy tehetségesek voltak, de… legtöbbjük nem volt tehetségesebb a többinél. Egyszerűen csak sorrendet állítottak fel maguknak és ahhoz képest cselekedtek, pl. hegedültek. Mint bárki más hegedista…

    És pont ezekről az egyszerű, de nagy különbséget okozó tényezőkről beszélünk a kollégáimmal is a passzivjovedelem.hu-n (az új szolgáltatásainkat is ennek tükrében állítjuk össze) és az osszefonodas.ws-en is.

  10. Csabi, ha eddig valamit nem a megfelelő sorrendben tettél, de majd most, akkor máris olyasmit csinálsz, amit eddig nem… 🙂

    Az akaratot arra értettem, hogy az nem akarat, aki lelkes, de nem csinál semmit. Aki nem hajlandó változtatni. Nagyon sokan nem akarnak igazán, csak azt HISZIK magukról. Nem baj, ilyen is kell, ők lesznek majd a vevőink.

    A hogyan kérdéssel nyitott ajtókat döngetsz: elsőként ezt az oldalt ajánlom, hogy nézz szét alaposan. Utána a Kajárik Bélát, Magda Atit, és sokakat másokat.

    De jó barátod a google is: „személyiségfejlesztés”, „személyiség fejlődés”, érdekes találatokat kaphatsz. Gondolom Florence Littauer idevágó gondolatait is ismered.

    Az akarat hogyanja tehát igazából mindekinek magában rejlik (vagy nem). Sosem akkor megy utána szívvel lélekkel, amikor javasolsz neki egy kiindulásnak megfelelő könyvet/egyebet.

    Majd ha érzi a szükségességét, önmagából indul ki az igény, ami mögött egy felismerés van…

    Mindez csupán egy vélemény.

    És elnézést kérek, de mélyfilozófiai szintig nem szeretnék tovább belemenni, nálam sokkal okosabb szakemberek már boncolgatták e területet.

    Az alaptézis 4es egyetértésének örülök. További szép napot.

  11. Pingback: Turulcsirip - Nagy Eszter

  12. Miért van sokakban egy ilyen negatív kép kialakulva a multi level marketinggel kapcsolatban?

    mert kezdetekben ügynökök terjesztették, olykor agresszíven, minden hozzáértés hiányával, és a magyar ember nehezen felejt.

    Miért hiszitek azt, hogy a MLM a rábeszélésről szól?

    mert kezdetben a hirtelen meggazdagodni vágyó „ügynökök” úgy árulták a terméket, h „Önnek erre szüksége van” és nem úgy, hogy megmutassák h miért pont erre..

    Miért érzik sokan azt, hogy pont a MLM a mumus?

    mert azt látják h hirtelen meggazdagodnak emberek belőle és az irigység jellemzően fals ítéleteket szül, ráadásul negatív irányba

    Lehet, hogy te már találkoztál néhány olyan módszerrel, ami neked nem jött be?

    igen, amikor minden jött-ment, megjelenés, ész és kultúra hiányos ember próbál eladni nekem erőltetett, leoktatott módszerrel, amiről halvány fogalma sincs.

    Lehet, hogy te nem akarsz fejlődni és tanulni csak az azonnali eredményt akarod?

    mivel a legtöbb MLM meetingen az eredményeket szemléltetik, a munkát és a hosszú, göröngyös utat nem, igen, mindenki az azonnali eredményre vágyik.

    Lehet, hogy te nem is akarsz saját vállalkozást?

    én személy szerint nem.. nem hiányzik a púp a hátamra.. 😉

  13. @eaposztrof – az utolsó gondolatod miatt, te valóban egy olyan ember vagy, akinek nem való a multi level marketing.

    A többi ellenvetésed a kezdeti profizmus hiányáról szól, ami jó esetben, ha valaki igazán üzletet akar építeni, akkor túl lehet rajta lépni. Mindi lesznek olyanok akik kezdők és olyanok is akik nem is akarnak profik lenni. Ők természetesen lehúzzák a szakmát. Persze az mlm-ben ez hatványozott, sokkal többeknek van róla véleménye, mint bármely más szaknáról. Pedig ugyanez érvényes minden más szakmára is.

    Azt nem tudom hol láttad, hogy mennyire hamar gazdagodnak meg az emberek az mlm-el, inkább az a jellemző, hogy egy kis kezdeti sikertelenség után feladják. Sajnos kevesen tudnak és akarnak hosszabb távra tervezni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük