MLM és barátság

Te is gondolkoztál már azon, hogy hogyan befolyásolja az mlm a baráti kapcsolatokat?

Törökné Ildikónak ez eszébe jutott és a „mit adott nekem az MLM” című blogbejegyzésében arról ír, hogy milyen remek dolog az, hogy a multi level marketingben új barátokra lelt, egy egészen új gondolkodásmód és egy egészen új életforma nyílt meg neki ezáltal.

Valóban lehet új barátokat találni

Tény, hogy az MLM az arra nyitottak számára egy teljesen új világot nyit meg, ami a fájdalmas önismerettel és személyiségfejlődéssel kezdődik és a sok új pozitív élménnyel, új kellemes életérzésekkel és élményekkel teljesedik ki.

Ennek eredménye a sok barát és ismerős, sok vidám, tanulni akaró üzlettárs és a nagy összegű jövedelem. De ne menjünk ilyen messzire, beszéljünk csak a barátságról.

Régi és jelenlegi barátok

Tapasztaltad már, hogy sok régi barátoddal, vagy legalábbis olyanokkal, akiket sokáig barátodnak hittél, a változóban levő gondolkodásmódoddal nem tudsz mit kezdeni? Egyszerűen a számodra fontossá vált új témákban nem találod velük a közös hangot, a régebbi dolgok pedig már téged nem kötnek le.

Ez az élet rendje, és ez az érzés csak fokozódik, amikor tudatosan fejleszted a személyiséged és folyamatosan tanulsz.

Ijesztően hangzik?

Őszintén szólva azt gondolom, hogy ez az emberek többségét inkább elriasztja, mint vonzza. Hiszen a régi barátságok megszokottak, ismerősek, és mint minden új dolog az új ismeretségekből kialakuló barátságok bizonytalanok. Nem tudjuk mit hoz a jövő és a bizonytalanság rosszabb, mint az a „rossz”, amit már megszoktunk.

Tulajdonképpen nem is maga a tény riasztja el az embereket, hogy elkopnak a régi barátságok. Hiszen egy érett, felnőtt ember tudja, hogy az élet rendje az, hogy változunk és ha nem ugyanabba az irányba vezet az életünk, mint a barátainké, akkor bizony lassan-lassan elválnak útjaink és egy szép emlékként valamikor majd felidézzük őket.

A barátság szent és sérthetetlen

Igen, szent és sérthetetlen, mindemellett pedig törékeny jószág ezért nagyon vigyázni kell rá. De nem árt figyelembe venni azt, hogy az a bizonyos barátság mennyire egyoldalú, ki mit vár tőle. Mert egy igaz barát elfogadja, hogy te más vagy és segít, nem pedig hátráltad a céljaid elérésében. Az is lehet, hogy pont olyan emberek tartanak vissza a sikertől, akiket nagyon szeretsz és ezért meg akarsz nekik felelni.

Az emberek nagy része, akik amúgy sikeres mlm-ezők lehetnének, pont azért nem lesznek, mert nagy mértékben függnek a környezetük (barátaik és/vagy ismerőseik) befolyásától. Sokan inkább nem is akarnak belegondolni, hogy mit jelent a barátság, mert ha komolyan feltérképeznék az elvárásaikat egy baráti kapcsolatról, rájönnének, hogy valójában teljesen magányosak.

Igen, mindig vannak új kapcsolatok, amiből akár még jó is kisülhet, de tény, hogy ez még a jövő titka. Aki ma kezdőként vagy laikusként ezeket a sorokat olvassa, könnyen lehet, hogy visszataszítónak találja azt, hogy esetleg le kell mondjon a régi barátokról az új vállalkozása érdekében.

Az „amúgy” magányos út társakkal…

A sikerhez vezető út bármely más típusú vállalkozásban egy nagyon magányos dolog. Te fejlődni akarsz és haladni és mindent megeszel a céljaid elérése érdekében. Viszont a környezeted nem tudja ezt a gyors változást ugyanolyan gyorsan feldolgozni, mint te, emiatt sok esetben magadra maradsz. A sikerhez vezető út sokszor magányos dolog és pont ezért vannak sokan, akik feladják, mert a napi kapcsolataik fontosabbnak bizonyulnak, mint a saját álmaik megvalósítása. Fokozottan érvényes ez a hagyományos vállalkozásokra.

Multi level marketing vállalkozóként könnyebb dolgod van. Van szponzorod és szponzorvonalad, akik ugyanabban a cipőben járnak mint te és anyagi érdek (is) fűzi őket a te sikeredhez. Ha el tudod különíteni a napi kapcsolataid fontosságát az üzleti előmeneteledtől vagy legalábbis meg tudod tartani a helyes arányt, akkor végig tudod vinni.

Új barátok és a segítség

Az is tény, hogy azokat az embereket nevezheted igaz barátodnak, akik segítenek álmaid megvalósításában és nem szólnak le minden egyes új ötletedért.

Igen, ilyen barátok igenis léteznek, csak meg kell találni őket. Ha nem megy könnyen, akkor nehezen, de mindenképpen megéri.

Talán épp ezért is nem mindegy, hogy milyen szponzort választasz magadnak egy MLM üzletben. De erről majd máskor beszéljünk.

Mi a véleményed?


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

3 thoughts on “MLM és barátság”

  1. Drága Szeszterke,

    Tetszik a blogbejegyzés, sok igazság van benne. Változunk, és bár ennek beismerését sokan köpönyegforgatásnak vélik, én mégis felnézek, aki mer változtatni hozzáálláson, attitüdön.

    Nem szabad azonban „elszakbarbárodni”. Az MLM egyik sajátossága a jó viszony a „kollegákkal”, ezt a típusú munkát sokkal nehezebb feszült viszonyú kapcsolatokra építeni…

    Azt gondolom, az igazi boldogság, a szeretet bennünk van, de nem tudunk erre figyelni, hiszen a társadalmi elvárások, a kényszerű szociológiai kapcsolatrendszer elnyomja.

    Hiszem, hogy egyre többen ismerik fel az Önvalót, a lényegi belső információt, s kik ebben segítik, valóban, és önzetlenül adnak, ott a barátság egy magasabb szintje jöhet létre.

    Sokszor ez, vagy ehhez hasonló is kialakulhat MLMezők között, ezért (is) le a kalappal a lelkes és pozitív hálózatépítők előtt.

    Az igazán szép, ha az adott hálózatból mindketten kiszakadva is megtartják egymást (lelkileg is) segítő baráti kapcsolatukat!

  2. Nagyon jól megfogtad ezt a témát, igazán tetszett az írásod. Én is sok új barátot köszönhetek az MLM-nek (és az internetnek is – és ezeknek a halmazoknak néha van metszetük 🙂

    Volt egy olyan házaspár a barátaim között, akik egy év után mondták meg nekem, hogy féltek eljönni hozzánk, mert amikor a férjemtől meghallották, hogy beléptem egy MLM-be, azt hitték, hogy majd folyton ezzel fogom nyúzni őket. Egy másik baráti házaspár pedig rákezdte, hogy ebbe mindenki csak belebukik, és csak csalással vagy örökléssel lehet gazdag valaki stb, szóval a tipikus szegénységtudatú ember jeleit mutatták. És akkor értettem meg, hogy miért nem ők voltak a legjobb barátaim, és miért kopott meg a barátságunk, és miért nem éreztem magam teljesen felszabadultan velük – mert mindig is másképp gondolkoztam, mint ők, csak amíg az MLM nem tudatosított bennem pár dolgot, addig csak homályos maradt ez az érzés.

    Szóval az MLM minden emberi kapcsolatodat mérlegre teszi. Amelyek erősek és Téged építők voltak, azok megerősödnek. Amelyek csak visszahúztak, akár észrevetted ezt korábban, akár nem, azok leépülnek. Jobb is így.

    Még egy megjegyzés: egyre több hálózatfüggetlen rendezvényen veszek részt, és egyre több más hálózatbeli MLM-ezővel kerülök baráti kapcsolatba. Ez nagyon fontos! Hálózattól függetlenül is jóban tudunk lenni, mert az értékrendünk azonos – és senki nem próbálja a másikat átcsábítani magához, ami az MLM-etika egyik alapvető szabálya.

  3. Törökné Ildikó

    Nagyon szép írás Szeszterke. Ahogy írtam én is, a barátság szent dolog. Volt egy barátnőm gyerekkori sajnos hat évvel ezelőtt 34 évesen meghalt. Akkor azt hittem soha nem fogok még egy ilyen barátot találni. Aztán jött egy. Illetve azt hittem, hogy barátok vagyunk, de tévedtem. Összevesztünk egy butaságon, és aztán igaz idővel kibékültünk, de mégsem voltunk egy hullámhosszon. Ekkor tényleg azt gondoltam biztos velem van a baj, mert nem találok magamnak egy igazi barátnőt. És jött az MLM és vele együtt jött egy fantasztikus ember, akit most egy éve ismerek. Alig egy hónapja az Internet segítségével lett egy új üzlettársam egy hölgy. Az egészben az a meglepő, hogy pont úgy éreztem az első perctől kezdve, hogy ezer éve ismerjük egymást, nagyon egy véleményen vagyunk egy az érdeklődési körünk. A következő barátom biztos vagyok benne, hogy Ő lesz. Hisz, ahogy írtam ehhez nekem idő kell. És mindezeket az MLM-nek és az Internetnek köszönhetem.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük