Értéket ajánlunk

Előzmények

Van ugye egy játék, amire engem is meghívtak és amiről a múltkor írtam.

És van ugye egy erre adott reakció, amire reagálni szeretnék.

Miért szeretnék reagálni?

Mert a cikkben leírt eszmefuttatás arra enged következtetni, hogy a cikk írója kevésbé nemes szándékúnak tekinti ezt a kezdeményezést.

Ő úgy érzi, hogy azáltal, hogy egy játék keretein belül ajánljuk egymás blogjait és ezáltal esetleg némi plusz látogatottságra teszünk szert (megjegyzem ez  egyáltalán nem biztos), nem közvetítünk elég értéket az olvasóink felé.

Ha őszinte akarok lenni – és miért ne tenném, hiszen mindig őszinte akarok lenni – engem bánt ez a feltételezés.

Miért nyerte el a játék a tetszésemet?

Elsősorban: ez egy játék. Nem vérre megy és szerintem semmi tétje nincs. Amennyiben olyan blogokat ajánlunk, amelyek írásait már egy ideje nyomon követjük és tiszteljük íróik véleményét, becsüljük, jó tartalomnak tartjuk, akkor ugyancsak értéket adunk át az olvasóinknak, ha ők is tudomást szerezhetnek róluk általunk.

Másodsorban: amúgy is már jó ideje szokásom követni az interneten sokmindent, ami az MLM témakörébe tartozik. Sok jó anyag kerül fel a netre (sok rossz is) és, aki követ twitteren, az tudhatja, hogy szokásom megosztani a más által írt, általam jónak tartott tartalmat is.

Harmadsorban: nyugodtan tekinthetném konkurenciának az általam ajánlott blogokat, hiszen akár úgy is fel lehet fogni, hogy minden multi level marketinges egymás konkurenciája. Talán ez lehet a gond, hogy engem tekintenek konkurenciának?

Negyedszer: természetes, hogy nem én vagyok az interneten az egyetlen, aki multi level marketinges blogot ír, naivitás lenne azt hinni, hogy a látogatóim, hogy csak az általam írt anyagokat olvassák… akkor pedig miért ne ajánlanék én magam olyanokat nekik, amiben valóban értéket látok.

És, ami a legfontosabb: a legtöbb embert az MLM szóval világgá lehet kergetni. Mi egy olyan közösséget alkotunk (akkor is ha nem akartok közösséget vállalni), akik együtt, fokozatosan, sikeresen el tudjuk oszlatni az emberek negatív hozzáállását az multi level marketinghez.

Amennyiben egy látogató úgy dönt, hogy csatlakozik majd valamelyik hálózatépítőhöz, akkor azt elsősorban a személyes szimpátia fogja eldönteni vagy egyéb hasonló dolgok, nem pedig az, hogy melyikünk oldalával találkozott először.

Keresőoptimalizálás: egy releváns tartalomra való utalás ugyanúgy előny mindkét (több) fél részére, úgyhogy ezt semmiképpen nem nevezném részrehajlásnak vagy mindenáron népszerűsíteni akarásnak. Ugyanolyan kedves dolognak tartottam azt, hogy én meghívtam másokat, mint ahogy annak örültem, hogy engem meghívtak.

Miért pont hét?

Nem tudom. Ennyi volt a felhívásban, így adtam tovább. Nehezen tudom elképzelni, hogy legyen olyan blogger, aki nem követ ennyi blogot, vagy akár sokkal többet is. Nekem inkább az tűnt nehéznek, hogy kit válasszak a sokból, nem az, hogy kit vegyek még be a kevés mellé. Ez nem szorul magyarázatra, nem vagyunk egyformák.

Röviden

Úgy érzem, hogy értéket adok az olvasóimnak, ha olyan blogokat mutatok nekik, amelyek tartalmát jónak találom.

Úgy érzem nem az értékek felhígítása az, ha egy ártatlan játék keretein belül népszerűsítjük egymást.

Ha ezek után még mindig úgy gondoljátok, kedves blogger társaim (akikre mellesleg felnézek a tudásotok miatt) hogy ez egy előre eltervelt lehúzós dolog, akkor figyelmen kívül lehet hagyni az egészet. Hálásan köszönöm az eddigi figyelmet, és ha titeket zavar, megígérem, hogy többé senkinek nem fogom ajánlani a cikkeiteket.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

2 thoughts on “Értéket ajánlunk”

  1. Kedves Eszter!

    Köszönöm a hozzászólást és a cikket. Elolvastam. Amire először szeretném felhívni a figyelmed, hogy olvasd végig újra a bejegyzésem: http://correctmlm.blogspot.com/2010/02/miert-oruljunk-egymas-sikerenek-c.html. Egyetlen egy dologra kívántam ugyanis felhívni a figyelmet: a valódi érték közvetítésére és arra, hogy semmiképp nem tartom helyesnek a kereső szerinti blogajánlást csupán egy játék kedvéért. Ugyanis hallottam e fajta ötletről. Én személy szerint a minőségi és nem a mennyiségi információt tekintem előbbre valónak. Ahogy Miki írta, nem kellene hagyni kipukkani azt a bizonyos lufit, mert pont ezért van elege a népnek az MLM-ből. Már minden erről szól lassan az interneten is. Másodszor: nem tekintek senkit sem az ellenségemnek, sem konkurenciának, mert tényleg kell egy csapat. Erről is írtam, ha jól emlékszem. Szóval ezért nem értem az ellenséges reakciót. Az pedig, hogy ajánlod egy cikkem vagy sem, azt Te döntöd el, és hálásan köszönöm a többiek nevében is, ha megteszed. Engem nem zavar egyik sem. Harmadszor, nem tekintem bejegyzésem reális válaszának az alábbi mondatot: „a cikkben leírt eszmefuttatás arra enged következtetni, hogy a cikk írója kevésbé nemes szándékúnak tekinti ezt a kezdeményezést.” Kiemeltem ugyanis, hogy nem rossz szándékból született az írás, hanem figyelemfelhívásképpen. Akinek nem inge, ne vegye magára. Akinek viszont inge, annak reakciójára senki nem kíváncsi, mert nem egyenes ember. Negyedszer: én még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy egy ténylegesen dolgozó, kicsit is elfoglalt ember képes 7 blog egészét nyomon követni és abból egyfolytában tanulni. Vagy max. elég felszínesen érintheti ezeket a témákat. De ez csak az én (illetve néhány társam)véleménye. Természetesen mindenki másképp gondolkozik és azt is leírtam, hogy ezt maximálisan elfogadom. Hála istennek nem vagyunk ugyanolyanok. 🙂 Zárszó: itt senki nem használta a konkurencia, vagy lehúzó szót, csupán Te. Kérlek ezt nagyon hamar felejtsük is el. Ami a lényeg: szerintem olvasd el újra a cikkem, mert eléggé felszínesen történhetett annak megtekintése.

    Minden jót kívánok:
    Hódos Anita

  2. Anita!

    Többször elolvastam és számomra az jött le, amit megírtam. És ez úgyszintén nem csak az én véleményem.

    Na, de nem baj, mások vagyunk, nem gondolhatunk mindenről ugyanazt.

    Nem szántam ellenségesnek a reakciómnak, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy reagálnom kell, egyszerűen csak azért, mert számomra teljesen jó ötletnek tűnt az, ami számodra nem.

    Megértem, hogy nem volt rossz a szándékod és szívből örülök, hogy nincs harag.

    Kívánok további sok sikert!

    Eszter

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük