MLM és tanulás

Fontos lehet számodra, hogy tudd, hogy milyen esetben nem való neked a multi level marketing.

Talán sokan, akik MLM-el foglalkoznak, szidnak majd azért mert ezt elmondom, hiszen elsősorban azt hinné az ember, hogy az a lényeg, hogy minél több embert toborozz a csapatodba.

Igen, tényleg fontos, hogy egy nagy csapatod legyen, hiszen a csapat által vásárolt és forgalmazott termékekből származik a jutalékod.

De nem akarlak átverni, az MLM nem való mindenkinek és ha csalódsz, akkor több rosszat teszel az üzletnek mint jót. Egyes csalódott MLM-esek olyan kampányokat képesek véghezvinni anti-mlm témában, hogy ha ugyanazt az energiát az üzletük építésébe fektették volna már rég sikeresek lennének. 🙂

A jó pap is holtig tanul

Induljunk ki abból a feltevésből, amit az egyik alapja egy multi level marketing vállalkozásnak: a kezdéshez nincs szükség előzetes tapasztalatra, nincs szükség előzetes szakértelemre.

Itt azon van a hangsúly, hogy mikor elkezded senki nem kérdezi meg tőled, hogy milyen iskolába jártál, milyenek a családi körülményeid, mit értél el eddig az életben. Vagyis lehet, hogy megkérdezik, de nincs semmilyen ehhez hasonló feltétele annak, hogy egy MLM céghez csatlakozz üzlettársként. Bárki csatlakozhat, bármilyen háttérrel és bármilyen iskolai végzettséggel, nem számít a diploma, nem számít a szaktudás.

DE ez nem marad így örökké

Ha sikeres MLM-ező akarsz lenni és nem csak egy örök álmodozó, aki sosem ér el semmit, akkor bizony fel kell zárkóznod azokhoz, akiknek meg van a kellő tapasztalatuk. Tanulni kell egy csomó mindent és annak bizony soha nem lesz vége.

Ahogy a jó pap, úgy a sikeres vállalkozó is holtig tanul és nem szenved tőle, hanem élvezi.

Ha te…

  • nem szeretsz és nem is akarsz új dolgokat megtanulni
  • nem szeretsz és nem is akarsz dolgozni, azt várod, hogy majd a szponzorod felépíti az üzletedet
  • nem akarsz emberileg fejlődni, megismerni önmagad és embertársaidat
  • nem tudod, hogy mit akarsz elérni az életedben és nem is foglalkoztat a téma
  • nincsenek álmaid, céljaid, amelyek megvalósításáért hajlandó vagy kilépni a komfortzónádból
  • nem akarsz segíteni az embereken

…akkor hagyd a francba ezt az egész mlm baromságot, mert sosem viszed semmire.

Ne érts félre, szerintem nem baromság, de szerinted hamarosan az lesz.

Inkább maradj meg alkalmazottnak

Sőt, kicsit merészen tovább is mennék: ha mindez nincs meg benned jobban jársz ha nem erőlteted ezt a vállalkozás dolgot, továbbra is megpróbálsz alkalmazottként élni. Mert akkor csak az elvégzett munkádért kell vállalnod a felelősséget, ami sosem lesz olyan nagy, mintha bármilyen vállalkozást indítanál.

Semmi gond nincs azzal, ha nem mindenki vállalkozó. Igen boldog és sikeres életet lehet úgy is élni, hogy örökké függünk másoktól és csak határok közt vállaljuk a felelősséget bizonyos dolgokért.

A világnak alkalmazottakra is szüksége van, most inkább nem fejteném ki bővebben, hogy miért. Tudod te azt. Lehet, hogy ez esetben kevesebből kell majd gazdálkodni, de azt úgyis megszoktad már, nem változik semmi. Legalább nem pazarlod az idődet olyasmire, amiről biztosan tudod, hogy számodra nem az jelenti a jövőt.

Esetleg kihagytam valamit? Írd meg a hozzászólások között!


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

8 thoughts on “MLM és tanulás”

  1. Szerintem semmit nem hagytál ki.:)
    Én hozzá tenném, hogy van aki nem lesz benne örökké olyan aktív, mert saját vállalkozást indít. De ez sem gond, mert akiket behozott, azok tovább viszik az egészet. Sőt azt hiszem hogy itt mindenki nyertes lesz. Amennyiben kész tanulni és dolgozni.

  2. Eszter, nagyon ügyesen összeállítottad ezt a listát, szerintem nem maradt ki belőle semmi. Ha volna rá lehetőség, szerintem minden MLM-es tagsági szerződés aláírása előtt ezt el kellene olvastatni a jelentkezőkkel. Én még ugyan nagyon kezdő vagyok, de talán egyetlen témában sem olvastam annyi negatív kritikát, mint az mlm.

    Szerintem az az alapvető probléma, hogy az újonnan belépők azt látják, hogy a felettük állók már milyen jól keresnek, és azt gondolják, nekik csak annyi dolguk van, hogy aláírják a tagsági szerződést és várják a pénzt a bankszámlájukra. Úgy gondolják, hogy ez egy laza munka, ahol csak beszélgetni kell és jópofizni és akkor úgyis vásárolnak az emberek és belépnek alájuk a rendszerbe.
    Amikor viszont néhány hónap múlva sem jött meg az áhított nagy pénz, akkor csalódottan közlik, hogy ez egy piramis játék, és a fórumokon mindenkit az MLM ellen uszítanak.

    Pedig a rendszer jó, csak tudni kell élni vele és persze rengeteget dolgozni és tanulni.

    Gratulálok Eszter az eddigi munkádhoz, többek között neked is köszönhető, hogy most már én is üzletépítéssel foglalkozom, csak így tovább, nagyon okos meglátásaid vannak.

    Edit

  3. @atomjani – Természetes, hogy nem lesz mindenki örökké, folyamatosan aktív, hiszen egy MLM üzlet végső célja tulajdonképpen a passzív jövedelem. Mégis, tapasztalatom szerint, aki már elérte azt, hogy nem a hétköznapi megélhetési gondok miatt kell dolgoznia, az sem hagyja abba, mert időközben ráérez annak az örömére, hogy milyen másoknak segíteni ugyanazt elérni.

  4. Eszter!

    Nagyon jól idekanyarítottad ezt a bejegyzést!

    Igen! És ha az első 4-re pozitív is a válaszod, de az utolsóra negatív, és nem érdekelnek az emberek, akkor el se kezd, mert nem fog örömet okozni ez a fajta vállalkozás, ami alapvetően az emberi kapcsolatokra épül.

  5. Kedves Eszter!

    Rengeteg előadáson vettem részt,szeretném is csinálni.
    Az hogy nekem miért nem sikerül „beszerveznem másokat” biztos nem jól csinálom, viszont nem tudom a mai napig hogy hol rontom el,vagy mi az akadálya.
    Rendkívül bosszantó.
    Esetleg ha valakinek ötlete van;
    szeretettel várom:Kati

  6. Emberek!

    Gondolkozzatok már mit csináltok!

    Megmondjam honnan van a pénz?

    Eladjátok a privát szférátokat apró pénzért, a döntés szabadságát veszitek el a barátotoktól, rábeszélve előnytelen túlárazott termékekre, vagy elkeserítő keserves önhasonló gerinctelenségre ami a hálózatépítéssel jár!

    Ezt kell tanulni? Hogyan legyünk gerinctelenek?

    Ha mindenki ezt csinálja, ki állít elő értéket?

    És erre büszkék vagytok?

    Hári Dániel

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük