Mit jelent vállalkozóként élni?

Az mlmhogyan tanfolyam egyik levelében arról írok, hogy, bár szinte mindenkinek adott a lehetőség, hogy multi level marketing vállalkozóként milliomos legyen, ez sajnos mégsem történik mindig így.

Ennek egyik okaként azt ecsetelem, hogy „a legtöbben vállalkozói tapasztalat nélkül vágnak bele, ezért szükség van rá, hogy megtanulj vállalkozóként élni: ez sokaknak nem megy, így feladják

Gyula kérdése:

Ez mit jelent? Nálam a szürke és fekete gazdaságot jelenti, keresd a kiskapukat és dörömbölj rajta, keresd a kibúvókat a törvények és az adófizetés alól. KIBÚJNI!!??

Mostanáig fel sem merült bennem, hogy ez nem egyértelmű, így köszönöm szépen Gyulának, hogy felhívta rá a figyelmem.

Nos, akkor kivesézem kicsit ezt a gondolatot.

Természetesen millió meghatározása van a vállalkozásnak és a jogi szempontokat nem is kívánom felsorakoztatni. Ha valaki kíváncsi rá, hogy mi kell egy vállalkozáshoz, azzal jár a legjobban, ha megkeres egy könyvelőt vagy jogászt és a saját elképzelései alapján, szakértő segítségével  létrehozza a cégét.

De egy cég létrehozása sem minden. A vállalkozói gondolkodás esetében elsősorban arra gondoltam, hogy meg kell értsük, hogy nem függünk senkitől: ennek minden jó és rossz oldalával együtt.

El kell tudjuk fogadni azt, hogy

  • nincs főnökünk, tehát nincs ki megmondja, hogy pont most mi a teendő
  • nincs egy fix fizetésünk az üzletből – ugyan ki garantálná?
  • ha van ügyfél, akkor van jövedelem, ha nincs ügyfél, akkor nincs jövedelem – és mindez csakis rajtunk múlik
  • ha van forgalom, akkor van pénz, ha nincs forgalom, akkor nincs pénz
  • ha meg tudjuk ragadni a jelöltünk figyelmét, akkor van üzlettársunk, ha nem sikerül, akkor nincs kit szponzoráljunk
  • ha tudunk segíteni a szponzoráltunknak dolgozni, akkor fejlődik az üzlet, ha nem, akkor hanyatlik

Bizonyára sorolhatnám még oldalakon keresztül ezt a sort, de bízom benne, hogy gondolatébresztőnek ez is elég volt és ezáltal nyilvánvalóvá vált, hogy mire is gondoltam. Ha mégis úgy érzed, hogy kimaradt belőle valami, kérlek írd meg a hozzászólások között. Köszönöm.

Egyszóval: magunkra vagyunk utalva és az összes többi cég konkurenciaként tekint ránk, így nemcsak hogy nem segítenek, sokszor egyenesen gátolnak minket az előrehaladásban.

Persze ebben az értelemben az MLM más mint a többi vállalkozás, hiszen itt a szponzornak érdeke a Te sikered, így lényegesen több segítséget kapsz, mint bármilyen más típusú vállalkozásban. De ez már egy másik téma, erről máskor lesz szó.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

1 thought on “Mit jelent vállalkozóként élni?”

  1. Helló Eszter,

    Jó írás. Sajnos az iskolarendszer nevelte belénk, hogy a gondoskodást, a támogatást, a feladatokat másoktól várjuk. És ez minden csak nem a vállalkozás melegágya. Tudatosítania kell mindenkinek, hogy saját maga főnöke kell legyen. Ez önfegyelmet igényel.

    Én évekig nem bírtam felfogni miért nem vállalkozó mindeni ha panaszkodik, hogy mások irányítják az életét. Aztán egy napon egy ismerősöm elmagyarázta:

    „Nem lehet mindenki vállalkozó, sok embernek kell, hogy legyen aki megmondja mit kell csinálni. Mert ha nem mondanák meg, akkor egész nap csak ellenne és éhen halna. Nem lehet mindenki vállalkozó!”

    Számomra még mindig felfoghatatlan ez, de elfogadom. Azt is elfogadom, hogy sokak szerint a biztosnak vélt munkahely a nem biztos igazából, de ők így hiszik, szóval már nem állok le vitatkozni senkivel erről a témából.

    MLM-esként a nagy lelki erő ahhoz kell, hogy tudjuk kezelni az ismerősöktől és rokonoktól jövő negatív befolyásolást.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük