Senkit sem lehet beszervezni egy MLM hálózatba

Kati kérdezte, hogy vajon miért nem sikerül neki senkit sem beszervezni MLM vállalkozásba.

Mivel Katit személyesen nem ismerem és nem tudom milyen módszerekkel dolgozik, csak általános dolgokat tudok válaszolni.

Induljunk ki abból, hogy ez a megfogalmazás, bár eléggé elterjedt, mégsem túlságosan sikeres.

Mi a baj vele?

Gondold csak el, hogy ha téged valahova be akarnának szervezni, mennyire lennél rá kapható?

Amikor Te csatlakoztál, akkor be lettél szervezve vagy Te döntöttél úgy, hogy csinálni akarod?

Bepaliztak?

A beszervezés szóról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy bepalizták, belerángatták valamibe, amit ő nem akart és kétes szándékokkal ráveszik például olyan dolgok megvásárlására, amire neki nincs semmi szüksége.

Persze, tudom, Kati, hogy Te nem úgy gondoltad, csak hirtelen nem jutott eszedbe jobb szó. Ettől függetlenül a kifejezésed arra utal, hogy nem segíteni akarsz az embereken, hanem Te akarsz nyerni azáltal, hogy ők csatlakoznak hozzád.

Nyer-nyer üzletet kell teremteni

Igen, természetes, hogy nyerni akarunk, hiszen azért segítünk az embereken, hogy nekünk jobb legyen, de nekünk csak akkor lesz jobb, ha ők jól járnak az üzlettel.

Azt is el tudom képzelni, hogy Te mindezt tudod és valóban jó szándékkal fogsz hozzá az üzletépítéshez, az ajánláshoz.

A szándék a fontos vagy az eredmény?

Közhely, hogy a „pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve”.

Bármennyire is jót akarsz, bármennyire is meg vagy győződve az üzleted kifogástalanságáról, bármennyire is tudod, hogy ha valaki hozzád csatlakozik, akkor te segíteni fogod…. ha mégsem megy, azt jelenti, hogy valami a tevékenységedben nem az igazi.

Van egy tippem

Persze nem tudhatom, hogy mi hiányzik abból, ahogy Te az üzletedet építgeted, így látatlanban arra tippelnék, hogy jó lenne kicsit javítanod a kommunikációdon.

Gondolkozz el rajta, hogy ha te olvasnád azt, amit leírsz vagy Te hallgatnád azt, amit mondasz, az meggyőző lenne?

Mit mondasz nekik?

A kapott sablonlevelet küldöd tovább, amit már ezerszer megkaptak?

Kiragadtál néhány jónak tűnő érvet, amit még sokan mások és azt írogatod mindenkinek?

Esetleg saját ötleteid alapján írod meg az ajánlásokat mégsem az igazi?

Megoldási lehetőségek a problémádra

Ha ilyen gondjaid vannak két dolgot tehetsz:

  • Konkrét kérdéseket teszel fel a szponzorodnak, modellezed az esetet, amikor elutasítottak és a segítségét kéred
  • Elolvasol néhány multi level marketing témájú könyvet, például és ötleteket merítesz belőle.

És a harmadik:  megírod a véleményed erről a cikkről a hozzászólások között és megvárod míg válaszolok egy újabb bejegyzésben 🙂


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

11 thoughts on “Senkit sem lehet beszervezni egy MLM hálózatba”

  1. Kedves Eszter!

    Igazad van, minden a kommunikáción múlik.
    Ez a „beszervezés” a szkeptikusok kedvenc vesszőparipája, mert ők minden haladó dologban átverést, lehúzást vélnek felfedezni.

    Mennyivel szebb a „szponzorálás” szó!

    De van szebb is.

    Az MLM magyarítása: Mellettem Lehetsz Munkatárs.

    Aki tud jobbat, ne titkolja el!

  2. Nagyon jó a kérdésfelvetés!
    Ha valakit „beszervezni” akarok, akkor az én akaratom érvényesül.
    Ha valaki csatlakozik, akkor az övé.
    Még egy dolog a kommunikációról: mondod, vagy kérdezel? Csak akkor lesz valódi a kommunikáció, ha a kérdésekre saját válaszok születnek, saját döntések és saját akarat.
    Magyarítások:
    Nógrádi Bence: Mikor Leszel Milliomos?
    A kedvencem: A munkatársaimat felMLM!

  3. Szia Eszter

    A beszervezés tényleg nagyon csúnyán hangzik,de akkor lehet valaki igazi munkatárs ha a szponzor tényleg segít, és csapatot alkot.Én ezt még nem ill. izelítően tapasztaltam.Amiről beszél mindenki az nem csapatmunka, hanem kihasználás kezdete és magárahagyás,úgy hogy vagy kisérleteidből sikerűl vagy csak „belépés az MLM köreibe és vége.
    Hiába szeretne dolgozni MLM-ben és esetleg a képességének megfelelően kialakitaniés megtanulni,
    hiába ismételhető néhány dolog;de ha nem látja és nem tapasztalja akkor(?) meg áll a tudumány,és jön a nagy csalódás meg a gátak.
    Minden ember més és másképpen tanul,a kihasználásból nem lesz munkatárs!
    Bocsánat ha nem elég érthető, de ezek a gondolatok jutottak eszembe.
    Szia: Kati

  4. Kedves Kati!

    Igen, valóban nehéz olyan szponzort találni, aki valóban a helyzet magaslatán áll és tényleg csapatot alkot, tud neked újat mutatni és útmutatást adni az éppen aktuális problémád megoldásaiban.

    Vígasztalásként mondom, hogy nagyon sok mindent meg tudsz tanulni egyedül is, erre valók a könyvek és egyéb ingyenes és fizetős blogok, tanulmányok, rendezvények.

    Mikor pedig már te is felkészültebb vagy egy kicsit és jobban tudod, hogy mit akarsz és milyen kérdéseket tegyél fel, akkor könnyebb lesz együtt dolgoznod a szponoroddal.

    Mindenki arról álmodik, hogy majd valaki bekerül a csapatába, aki igazi nagyágyú. Addig tart ez az álom, míg rájön, hogy mikor majd olyan emberré válik, hogy egy olyan „nagyágyú” követésre érdemesnek tartsa, akkor majd valóban követni is fogja.

    Addig is nincs más választásunk, mint tanulni, fejlődni, hogy mielőbb kövehetővé váljunk.

    Őszintén szólva tényleg nem volt teljesen érthető számomra, amit írtál, remélem, hogy a kérdésedre válaszoltam. Ha félreértettelek, kérlek pontosíts.

  5. Kedves Eszter! Nekem csak annyi hozzászolásom lenne, a beszervezéshez,hogy szerintem csak úgy senkit nem lehet beszervezni, ha nem akarja! Baráti üdvözlettel:B.Zoli

  6. Törökné Ildikó

    Általános tapasztalatom az, hogy amikor az emberekkel beszélgetek az az első megjegyzésük, hogy én nem tudok beszervezni embereket. A hideg kiráz ettől a szótól. A másik általános kérdés, „hány embert kell beszerveznem, ahhoz…”. Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy egyet sem, mire Ő, akkor hogyan lesz jövedelmem. Megnyugtatom Őket, hogy nem beszervezéssel hozzuk az embereket a cégbe. Általánosságban elterjedt ez a szó az emberek körében és néha nem könnyű nekik elmagyarázni, hogy az MLM-ben nem beszervezünk. Itt megoldást nyújtunk a problémákra, legyen az egészség, vagy anyagi téren, vagy esetleg szeretne valaki egy új társaságba tartozni stb. A szponzor feladata mindig az, hogy először az új munkatárssal tisztázzák a fogalmakat és aztán a kezét fogva, segítve elindítsa az úton.

  7. Kedves Eszter! Ne haragudj,hogy itt irok neked. Ugyanis nekem is lenne egy kerdésem! Sajnos párhete elvesztettem a munkám! nem sok esélyem van rá,hogy egyhamar uj állást találok mint biztonsági őr. Tul sokan vagyunk már ebben a szakmában sajnos! Szerinted azért igy is lenne esélyem a hálozat épités terén? Végül is belevágnák! Töled biztos sokat tanulhatnák! Köszönettel Body Zoltán Pécs pcking

  8. Kedves Zoltán!
    Köszönöm a megelőlegezett bizalmad, remélem kiérdemlem. Az, hogy tudsz vagy akarsz-e MLM-el foglalkozni, az teljesen független attól, hogy van-e hagyományosnak nevezett munkád vagy nincs.
    Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, biztos nehezen éled meg ezt a helyzetet, ez senkinek sem könnyű. Lehet, hogy ez számodra egy lehetőség és próbáld meg megtalálni a jó oldalát. Például, ha nem dolgozol, akkor megvan az az előnyöd, hogy több időd van az üzlettel foglalkozni és főállásban foglalkozhatsz az üzlettel és gyorsabban haladhatsz vele. Lehet, hogy ez téged most nem vígasztal, de akár jól is elsülhet a dolog.
    Természetesen szívesen segítek. Ha komolyan gondolod keress meg skype-on vagy e-mailben és megbeszéljük a továbbiakat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük