Summa summárum

Néhány héttel ezelőtt megkértem a blogom olvasóit, hogy MLM üzletet ajánljanak nekem. Mindenkinek köszönöm, aki ezt megtette, úgy érzem eljött az ideje annak, hogy beszámoljak az azóta történtekről. Íme:

5 hét 22 üzleti lehetőség 26 szponzorjelölt

4 olyan üzlet volt, amit többen is ajánlottak, az egyiket 3-an, a másik hármat 2-en.

1 ember ajánlott 2 lehetőséget is.

MLM termékkategóriák

  • táplálékkiegészítők különböző formákban, mint vitamin tabletták, ivólevek, kávék, csokik
  • kozmetikumok
  • nagy összegű erkölcsi kártérítés kötelező autós biztosításokból
  • kedvezménykártyák
  • ingatlan hitelkiváltás
  • benzinkatalizátor
  • karbon kredit
  • szabadidős utazási családi klubtagság
  • elektronikus tananyagok
  • videómarketing eszköz
  • telefonszolgáltatás

A nagy titkok

Néhány ajánló, többszöri kérésre sem árulta el, hogy mi a hálózat terméke, arra hivatkozva, hogy nem az a lényeg, hogy mi a termék, hiszen az MLM-ben a fő termék maga az üzleti lehetőség, a hálózatépítés, és ha nem ismerem meg az üzleti koncepciót, akkor fölöslegesen ismerem meg a terméket. Ámen! Akkor mégis mi alapján válasszak?

Nem tudok ezzel az állásponttal vitatkozni, aki ezt vallja, annak ezt tanították, és saját nézőpontja szerint helyesen jár el. Nem értek vele egyet. Ha valaki büszkén ajánl valamit és fel tudja azt vállalni, akkor az üzlet minden részét felvállalja, a termékeket is.

Sajnálom, de jelen helyzetemben úgy érzem, és úgy gondolom, hogy nem áll módomban titkokat megfejteni, és információkért könyörögni olyanoknak, akik elvileg tájékoztatni akarnak engem. Ha emiatt „kihagyom nagy lehetőséget” akkor kihagyom. Ez van, vállalom a kockázatot, köszönöm a megértést!

Hogyan válogattam az üzleti lehetőségek között?

Feltettem itt a blogon néhány egyszerűnek tűnő kérdést, azzal kapcsolatban, hogy mi a termék, van-e kizárólagossági feltétel, mennyibe kerül a csatlakozás és van-e illetve mennyi a havi kötelező vásárlás vagy egyéb költségek, illetve mennyire nemzetközi és online.

Kisebb-nagyobb elméleti viták után a legtöbb ajánló megválaszolta a kérdéseket, röviden megismerkedtem néhány termékkel. Több olyan termékkínálat is volt, melyet elég jól ismerek, néhány terméknek eddig is fogyasztója voltam, sőt olyan hálózatokat is ajánlottak, amelynek tagja voltam vagy vagyok.

Találkoztam olyan termékekkel is, amelyek számomra értelmetlenül drágának tűntek, vagy úgy ítéltem meg, hogy nincs rájuk szükségem, és valószínűleg a legtöbb embernek úgyszintén nem létszükséglet, így csak rendkívül különleges célcsoportokat lehet velük megszólítani. Ez egy teljesen szubjektív dolog, tehát nem ítélkezés a termék fölött, egyszerűen csak egy szubjektív privát vélemény. Ezeknek az üzleteknek a további tanulmányozását meghatározatlan időre felfüggesztem.

Multi level marketing üzleti feltételek

A termékek megismerése után áttértem arra, hogy elolvassam néhány cég üzletpolitikáját.

Találkoztam olyan MLM üzleti lehetőségekkel, amelyek csak Magyarországon működik, és mivel én nem élek Magyarországon, nincs mit kezdjek vele.

Ajánlottak nekem néhány olyan multi level marketing üzleti lehetőséget, amelyek előregisztrációs fázisban vannak, és azért nem akarok részt venni, mert sajnos a tapasztalataim szerint az ilyenekből nem lesz semmi. Elnézést kérek azoktól, akik ennek ellenére bíznak a lehetőségben, ez nem minősíti az üzletet, szintén csak egy saját szubjektív vélemény.

Néhány olyan cég, amelyhez szívesen csatlakoznék, kizárólagosságot követek, így emiatt nem tartom valószínűnek, hogy azok közül bármelyiknek is hosszú távon hálózatépítője legyek, bár a szimpatikus termékek miatt lehetséges, hogy fogyasztóvá válok, vagy legalábbis kipróbálom a terméket.

Melyik MLM üzletet (üzleteket) választottam?

Néhány termékkel és üzlettel még barátkozom, és miután sikerült annyira megismerjem, hogy ismertetőt tudjak róla írni, megjelenítem itt a blogon.

Nem sietem el, a minőséget és az időtállóságot fontosabbnak tartom, mint a gyorsaságot.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

4 thoughts on “Summa summárum”

  1. Alapvető élelmiszerek és háztartási cikkek. Ingyenes csatlakozás. Ha pénz kivételre kerül a sor, tudsz magyarországi céget alapítani rá. Gondolkozz nagyban! {linkek moderálva}

  2. Mivel mindig itt ragadsz le, hogy vannak cégek akik kizárólagosságot követelnek ezért hadd tegyem be a nevem linkjére a cikket amiben leírom ez mit is jelent. Mi nem kívánunk kizárólagosságot, de az nevetséges lenne, ha valaki 2 helyen játssza a vezetőt, és 2 helyen áll a színpadra, hogy tanítsa az embereket a legjobb lehetőségre. Persze már választottál céget, kíváncsi leszek ki az és mi?
    Hit a cégedben!
    Ez egy kényes kérdés sokak szemében! Vannak akik szeretik hangoztatni, hogy ez nem házasság, nem egy vallási elkötelezettség tehát, nem szabad leragadni egy MLM cégnél sem, nyitottnak kell lenni a változásokra, figyelni kell a trendeket és időben kell tudni váltani!
    Nem tudom erre a helyes választ, mert senkit se akarok elítélni, mindenkinek joga van megtalálni az igazit! De azért jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire hiteles az olyan ember aki minden hónapban más MLM céget képvisel, mond el legjobb lehetőségnek vagy egyszerre többet is épít, s ha az egyik nem tetszik valakinek tudja mondani: Nem baj! Van másik is! Azzal semmi baj, ha más MLM cég termékeit használod, mert nálatok nincs olyan, de az nem korrekt és hiteles, ha miután lejössz az egyik cég színpadáról, másnap mész a másik céghez ahol szintén elmondod, mennyire jó az az üzlet, és mekkora nagy lehetőség!
    Felteheti neki bárki a jogos kérdést: Ha hiszel a cégedben és hogy te ettől fogsz meggazdagodni, akkor miért van szükség még másik 3 cégre is ugyanezért!
    Ahogy az elején beszéltünk róla, a hit azt jelenti, hogy ráhagyatkozol valamire, meg vagy győződve róla, hogy az működik és akkor nincs szükség második alternatív útra, menekülési útvonalra!
    Ezért tanulmányozd át a céget akihez csatlakozni akarsz, de ha már megtetted akkor viszont légy lojális hozzá, válj eggyé vele, ahogy csúnyában szoktak fogalmazni, ne legyél MLM prostituált, aki mindenkivel „lefekszik” aki valami nagyot ígér!

  3. Kedves Nagy Gábor, a hozzászólásod spamban landolt, de most engedélyeztem az oldalon.

    Köszönöm, hogy megírtad a véleményed a több MLM rendszerben lévő tagságról. Nem kívánok vitába szállni a véleményeddel, elfogadom, hogy Te ezt vallod, és lehetséges, hogy egyesek számára ez építő jellegű.

    Viszont az a hangnem, amit velem szemben használsz egyáltalán nem tetszik, így ha esetleg mégis elnyeri a tetszésem a céged, egészen biztosan nem választalak szponzoromnak. Elegem van a folyamatos kioktatásból, a multi level marketing elvileg az emberi kapcsolatok építéséről szól, az általad megütött hangnem pedig inkább az emberi kapcsolatok rombolására alkalmas.

    Köszönöm a megértést.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük