Mi az MLM?

Share

Az MLM az angol Multi Level Marketing kifejezés rövidítése, ami magyar fordításban hálózati értékesítés.

Sokféle szövegösszefüggésben olvashatsz róla, de jó ha tudod, hogy a multi level marketing ugyanaz mint az mlm, a hálózati értékesítés, network marketing, kapcsolati marketing, hálózatépítés, stb.

Akkor mi is az a MLM?

Senkit nem akarsz megkérdezni, hogy mit jelent a Multi Level Marketing. Nem szívesen ismered be a barátaid, ismerőseid előtt, hogy fogalmad sincs egy dologról. Inkább rábólintasz “tudom miről van szó, csak ez engem nem érdekel” és lezárod a témát. Esetleg megfogadod, hogy alkalomadtán utánanézel a dolognak, de végül közbejön egy nagyon fontos dolog és az egész kimegy a fejedből.

Nincs ebben semmi rossz, mindannyian így vagyunk ezzel az élet különböző területein, kicsit félünk azoktól a dolgoktól, amelyek távol állnak tőlünk.

Gratulálok! Ha te ezt az oldalt olvasod, már valóban utánanéztél a dolognak. Az első lépést már te is megtetted! Tudod már hogyan tovább?

Te már megtetted az első lépést anyagi boldogulásod és személyes fejlődésed pozitív változtatására.

Ha egy saját üzletet akarsz, saját jövedelmet, olyan életet, amit álmodsz magadnak, akkor bárki bármit mond a MLM neked való!

Hogyan alakult ki az MLM?

Egyes cégvezetők rájöttek, hogy sokkal hatékonyabbak az eladások, hogyha az emberek személyesen keresik meg a vevőiket.

Nagyobb a bizalom bármilyen fogyasztói cikk iránt, hogyha azt egy ismerősünk ajánlotta nekünk. Szívesebben vásárolunk valakitől, akiről tudjuk, hogy fordulhatunk hozzá, ha problémánk van, és még tanácsot is tud adni a termék használatát illetően.

Ezek a cégek nagyrészt úgy értékesítik a termékeiket, szolgáltatásaikat, hogy nem nyitnak boltot, nem reklámoznak nagy pénzekért a tévében. A reklámozásra szánt költségvetést szétosztják a termékforgalmazók között. Gyakorlatilag ez is a reklámozás egy formája és mivel az embereknek érdekük is fűződik hozzá, bizony sikeresen működik a dolog.

A multi level marketing kiállta az idő próbáját, egyre több cég folyamodik ehhez az értékesítési módszerhez.

Miért jó neked a multi level marketing?

Vegyük példának, hogy Te vagy az mlm termékforgalmazó.

Ez esetben felvállalod azt, hogy annak a bizonyos cégnek a termékeit, szolgáltatásait forgalmazd.

Cserébe munkádért valamennyi pénzt kapsz.

Például ha egy termék 100 dollár, akkor abból mondjuk 70 dollár a cégé, 30 dollár a tied.

Ez eddig még csak direkt marketing lenne. De menjünk tovább…

Nem ismerlek téged, így nem tudhatom, hogy neked való-e az mlm, viszont segíthetek eldönteni. Összeállítottam egy e-mail sorozatot, amelyikben megkaphatod rá a választ.

Ha hálózatot építesz a csoportod forgalma után is kapsz jutalékot

A mlm szépsége valójában abban rejlik, hogy a befektetett munkád idővel megsokszorozódik. A

MLM cégeknek egy termék vagy szolgáltatás árának bizonyos százaléka arra a célra van félretéve, hogy a termékforgalmazói láncban, teljesen igazságosan, el legyen osztva.

Az előbbi példát követve, mondjuk a 100 dollárból 30 a termék előállítási ára a cég nyereségével együtt, 30 dollárt odaad annak aki eladta a terméket egy végső felhasználónak, a maradék 40 dollárt pedig szétosztja néhány ember között, azok között, akik megkeresték és betanították azt a forgalmazót, aki végül is eladta a terméket.

Így lehetséges az, hogy a saját munkádért nem csak akkor kapsz pénzt, amikor te magad elvégezted azt a munkát, hanem akkor is, amikor egy szorgalmas munkatársad éppen dolgozik, te pedig éppen akkor nem dolgozol.

Vedd figyelembe, hogy ezek csak példák

Eszedbe ne jusson készpénznek venni az említett példát. Egy szemléltetési módszer soha nem az az összeg, amit te az adott hónap végén, vagy bármikor máskor keresni fogsz a vállalkozásodban. Vedd hát annak, ami: egy szemléltető példának.

A termékek

MLM cégen keresztül nem is igazán lehet rossz minőségű terméket árulni hiszen általában 100 %-kos pénzvisszafizetési garancia van minden termékre.

Egy boltban megvásárolt termék árából te soha nem fogsz részesedést kapni, egyszerűen csak kifizeted az árát és kész. Ha szereted és szívesen használod az adott terméket, igazán jó ötlet benne lenni egy-egy MLM üzletben. Ha másért nem, akkor amiatt, hogy olcsóbban vásárold a jó minőségű termékeiket.

A hálózatépítői munkával hatalmas pénzt lehet keresni!

Minden cég más, minden cégnél mások a termékek, mások a szolgáltatások, de manapság már szinte minden területen találsz iyen cégeket.

Egy MLM történet

1995-ben találkoztam először a Multi Level Marketing rendszerrel. Rögtön első hallásra, látásra fantasztikus lehetőségnek tűnt.

Biztos voltam benne, hogy egy ilyen lehetőség mindenkit érdekelni fog, nincs az az ember aki, hogyha megérteni milyen fantasztikus lehetősége van elérni az anyagi függetlenséget, azonnal bele is vág és szívvel lélekkel dolgozni fog az ügyön. Első hallásra meggyőződésemmé vált, hogy egy pár év alatt tele lesz a világ ilyen-olyan termékforgalmazók és MLM vezetők tömegével, akik csak abban különböznek majd, hogy melyik hálózatban milyen szintet értek már el.

Mégsem ez történt. Valóban tele van már a világ különböző MLM hálózatok termékforgalmazóival, viszont ma is rengeteg ember visszakozik amikor meghívják egy bemutatóra. A mai napig van aki sikeres vele, van aki nem. Ugyanúgy mint bármi mással az életben. Rá kellett jönnöm, hogy az mlm-ben ugyanúgy, mint az élet bármely területén van aki sikeres, van aki nem. Egy feladathoz fel kell nőni, el kell tudni látni. Sokan mondják, hogy ehhez nincs szükség iskolákra és különleges képesítésekre, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell tudni mit tegyél. Hivatalos diplomákra valóban nincs szükség, de ha valódi pénzt akarsz keresni, akkor sokat kell tanulj és gyakorolj.

Naponta hallhatod, hogy ez vagy az „megy” vagy „nem megy”. Alkothatsz róla véleményt ha akarsz. Mégis van aki megél valamiből akár „megy” az más szerint, akár nem. Miért lenne ez pont egy MLM üzletben másképp?

Te is tudsz hálózati értékesítéssel pénzt keresni!

A legtöbb rendszer hatalmas segítségeket ad, hogy elindulj és jól csináld. Egyszerűen csak követni kell az utasításokat. Olyan is van, ahol kész weboldalakat kapsz saját nevedre, egyszerűen csak meg kell mutatni a leendő partnerednek. A szponzorodnak érdeke, hogy sikeres légy és minden lehetséges eszközzel támogasson.

Én komolyan veszem ezt a feladatot, számíthatsz rám, ha csatlakozol az üzletemhez. Félreértés ne essék! Nem fogom helyetted elvégezni a munkát, csak megmondom, megmutatom a legjobb tudásom szerint, hogy mit és hogyan csinálj.

Ha döntöttél és csak a megfelelő céget keresed, kattints ide!

Mit kapsz egy MLM cégől?

* azzal, hogy beiratkozol, máris kapsz kedvezményt a termékek árából – ha tetszik a termék és amúgy is megvennéd már ezért megéri a beiratkozás
* jó minőségű termékeket vagy szolgáltatást kapsz – ilyen módszerrel nem lehet rossz dolgokat eladni
* 100%-os pénzvisszafizetési garanciát – ha megvetted a terméket és mégsem vagy vele elégedett visszafizetik az árát és nem is kell megindokolnod miért adtad vissza
* ha eladod a terméket, tied az árrés, annyi pénz, amennyivel többért adod el mint vetted
* lehetőséget kapsz, hogy tovább ajánld az üzletet
* jutalékot kapsz a csoportod teljesítménye után is
* vannak olyan cégek, vagy szponzorvonalak, akiktől internetes hálózatépítő lehetőséget is kapsz

MLM-el csak az nem keres aki abbahagyja!

Ennél egyszerűbb soha nem volt pénzt keresni! Persze, dolgozni kell, de még mindig nem annyira megerőltető ez a munka, mint reggeltől estig dolgozni minimálbérért. Persze ez csak az én véleményem… ha te úgy gondolod, hogy ez csak egy álom, akkor hidd azt. Igazad lesz… számodra ez csak egy álom marad! De lesznek mások, akik számára komoly bevételi forrás!

Te döntöd el, hogy melyik táborba akarsz tartozni!

Share

4 comments on “Mi az MLM?

 1. Pingback: MLM = Multi Level Marketing. Az értékesítés egyik formája, amit a személyes értékesítésből csoportok, építésével érnek el. Az MLM.lap célja, a magyar MLM -esek összegyűjtése, és kultúrájuknak fejlesztése. | Mlmlap's Blog

 2. Ebben a nincstelenségben a kenyéren és tejen kívül senki se vesz semmit, ehhez az egészhez kellene egy normális gazdasági helyzet is. 😉

 3. Heló!

  Nem te adod el a terméket, hanem a cégtől veszi az illető közvetlenül, és nem a vásárló pénzéből kapsz hanem a a cég a saját bevételéből fizet neked. És nem adod el drágábban, mindenki ugyanazon az áron vehet.
  Kérlek javítsd az oldalt, hogy ne tévesszünk meg senkit.
  Örülök, hogy ilyennek foglalkozol, csak nem tudom, hogy elég jók-e a céged feltételei. Melyik cégnél vagy?

  Üdv

Vélemény, hozzászólás?

Name and email are required. Your email address will not be published.