Nyugdíjas MLM-es

Kedves Eszter! Nyugdíjas vagyok, és nincs ismeretségi köröm, így nem tudom hogyan is induljak el. Nem tudok címlistát készíteni, a fenti okok miatt. Viszont a nyugdíj kiegészítésének az MLM-en kívűl semmilyen lehetősége sincs. Így is lehet MLM-et csinálni? És ha igen, akkor hogy? Üdvözlettel Biróné Margit

Ezt a kedves levelet kaptam egy feliratkozómtól.

Te is érezted már ezt hasonló okok miatt?

Te is érezted már azt, hogy pont te vagy az, akit a körülményeid visszafognak a hálózatépítéstől?

Nem vagy egyedül!

Szerintem nem is létezik olyan ember a Földön, aki egész életében, minden körülmények között kompetensnek érezte magát.

Természetesen multi level marketinget lehet csinálni úgy is, hogy nincs ismeretségi köröd és emiatt nem tudsz címlistát írni.

Elárulok egy titkot: nekem ugyan vannak ismerőseim, de mikor felismertem az internet adta lehetőségeket, tudatosan nem kerestem a saját ismerőseimet MLM-el. Egyszerűen belefáradtam a különböző „offline” MLM módszerekbe és mivel rengeteg olyan dolgot olvastam, ami arról szól, hogy micsoda előnyei vannak az internetnek, úgy döntöttem, hogy megtanulok mindent, amit csak kell és az interneten fogok vállalkozni.

Akkor még nem tudtam, hogy MLM-el fogok foglalkozni.

Akkor még nem tudtam, hogy mennyi mindent kell tanulnom és, hogy egész életemben abba sem hagyhatom már a tanulást.

Akkor még azt hittem, hogy elkészítek egy weboldalt és automatikusan dől hozzám a pénz. Hiszen a legtöbb pénzkereséssel foglalkozó oldalon ehhez hasonló szlogenekkel csalogatják a népet.

Mi a megoldás?

Nem vagyok kommunista, de mégis Lenin szavai jutnak az eszembe: „tanulni, tanulni, tanulni” (vagy valami ilyesmi).

Kiegészítve azzal, hogy folyamatosan megvalósítani.

Siker recept nem létezik. Vannak elvek és rengeteg könyv, amiből ihletet lehet meríteni és megalkotni általa a saját siker receptünket. Innen is onnan is egy kicsit és a végén egyszer csak „leesik” (csak úgy koppan): „Eddig vajon miért nem ezt csináltam vagy miért nem így?”

Mit kell tanulni?

MLM-et, kapcsolatépítést az interneten (például közösségi oldalak által, ha nem vagy vérprofi internetező), internet felhasználást, internet-marketinget, egy kis webprogramozást, stb, stb, stb…

Ez rengeteg?

Valóban az, de mint mondtam, a mai világban el kell azt fogadni, hogy életünk végéig tanulunk. Persze nem lehet egyszerre mindent, sőt, a kezdetekhez nincs is szükséged egyszerre minden tudásra. De hazudnék ha azt mondanám, hogy mindezek nem számítanak.

Sőt, ezek mind tanult képességek és lefaragható előnyöd van azokkal szemben, akiknek ezek már eleve megvan.

Remélem segítettem…


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

5 thoughts on “Nyugdíjas MLM-es”

  1. A legfontosabb szerintem az, hogy azt csinálja az ember amit szeret.

    „Ha azt teszed, amit szeretsz, a pénz megkeres!”

    Pénzért nagyon sokféleképpen lehet megdolgozni, de nem mindegy, hogy milyen áron.

    10 évi alkalmazotti tanári állásomat cseréltem fel 20 évvel ezelőtt. Pénzügyi tanácsadó lettem, s akkor még újdonságnak számított Magyarországon az MLM. Kizárólag saját és később üzlettársaimmal a csúcsra kerültem. Erkölcsileg, anyagilag is elismertek, élveztem a szabadságot.

    Csak egy nagyon rövid időre belekostoltam a termékforgalmazásos MLM-be is 10 évvel ezelőtt, s büszke vagyok rá, hogy pár hónap alatt nagy csapattal szintén kiemelkedő keresettel végeztem azt is, DE mégsem éreztem sajátomnak, s visszatértem a pénzügyi tanácsadáshoz. (Szerintem nagyon kevés olyan magyar ember van, hogy egy területen ennyi idő eltölt MLM-ben – én ismerek egy pár kollégát – ), de megéri.

    Mivel tanár voltam, most is tanárként élem át, azzal a különbséggel, hogy segítek az emberek pénzügyeiben (befektetés, hitel, biztosítás, ingatlan, pályázat…) és az új munkatársaknak átadom 20 év tapasztalatát.

    Nagyon szívesen és bárkinek elmondom tapasztalataimat. Ha hívnak szívesen „szerepelek”.
    Az általános dolgok termékektől, szolgáltatásoktól függetlenek!

    Az új munkatársjelőlttől meg szoktam kérdezni, hogy szerinte hány ismerőse van. Ha csak nem remete volt, akkor 1-200 főt mondanak. Nem vitatkozom, bár időnként azt is megkérdezem, hogyha megnyerné az ötös lottót és feladná hírdetésbe, hogy aki bebizonyítja magáról, hogy ismerőse ad a pénzből, mit gondol hányan jelentkeznének. (Tény minimum 2-3000 ismerőse mindenkinek van!)

    Teljesen mindegy, hogy hány ismerőse van, mert a következő kérdés, hogy hány olyan magyar ember van akit nem ismer és ebből hányan lehetnek a célcsoportjába (olyan emberek, akiknek szerinte szüksége lehet és meg is tudja fizetni azt amit ajánl). Itt már szinte mindenkinél millió feletti létaszámról van szó!

    A fő kérdés, hogy hogyan találom meg őket, de inkább megfordítva érdekes, hogy Ök hogyan találjanak meg enegm. S erre nagyon jó lehetőség az internet, alkalmazva az internetmarketing szabályait, lehetőségeit, s első lépsként blogot, vagy weblapot készíteni.

    Az már külön tudomány (én is folyamatosan tanulom), hogy utána megtaláljanak….

    Az én válaszom is az a NYUGDIJAS MLM-es-nek, hogy aki keres, az talál. Be kell tartani a hosszú élet titkát.

    Nem szabad abbahagyni a lélegzést!

    Nem szabad abbahagyni a partner keresést!

    Meg kell találni a megfelelő módszereket, s erre (is) alkalmas az internet.

    MLM hálózattól függetlenül szivesen válaszolok én is bárki kérdésére a [e-mail cím moderálva, ha meg akarnak találni, anélkül is rád talának majd] e-mail címemre ha ir, vagy nyílvánosan is, ha igény van rá.

    Szívesen megirnám könyvbe is 20 év tapasztalatomat, ha ösztönzést, biztatást kapok rá.

    Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy próbálja ki (először mellékállásnak tekintve) és ha jól érzi magát és legalább három hónapon keresztül háromszor annyit keres, mint a főállásában, akkor érdemes elgondolkodnia, hogy teljes időben csak azzal foglalkozzon, amit szeret.

    Én azt teszem.

    Baráti üdvözlettel: dr. Kun László

  2. Siker recept tényleg nincs.
    Az MLM üzlet vitele ma már egy szakmának mondtható, ha valaki komolyan csinálja.
    Minden üzlet a tulajdonosától lesz egyéni és ez a jó.
    A sablonosság ellustítja az embereket.
    Tanulni kell és a megszerzett tudást megosztani másokkal!
    Szerintem bármelyik életkorban elkezdhető a hálózatépítés, mert nekem is vannak 60-75 év közötti ismerőseim, akik ezzel foglalkoznak sikerrel.

  3. Kedves László!

    Csak biztatni tudlak a könyv megírására!
    Az MLM-nek kis hazánkban igencsak rossz a megítélése.
    Az élő példák mindig új erőt adnak.

    Ha majd készen lesz, én biztosan megveszem! 🙂

  4. Törökné Ildikó

    Igen! Az első alapkifogás az embereknél, hogy „nekem nincs elég ismerősöm, akkor hogyan építsek hálózatot?” Viszont miután beszélgetünk aztán felcsillan a szemük, hát azért csak akad egy két ember. Az Internet megadta nekünk azt a lehetőséget, pontosabban a WEB 2.0, hogy tudjunk egymással kommunikálni. Tudjunk ismerkedni, és ehhez nem is kell weblapot szerkeszteni. Nyilván, aki nagyban gondolkodik, annak meg kell tanulni. És ahogy Eszter írtad igen tanulni kell. Mindenki saját maga dönti el, hogy mennyit áldoz erre a célja érdekében. Viszont amit konkrétan tudok, hisz egy ismerősöm csinálta. Nem kell weblapszerkesztéshez érteni ahhoz, hogy fel tudj építeni egy hálózatot. Egy középkorú hölgy a Skype épített fel röpke egy hónap alatt egy 25 fős hálózatot.

  5. Kedves Tunalim!
    Töröltem a hozzászólást, mert egyáltalán nem kapcsolódik a témához. Köszönöm a megértést. Eszter

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük