Új MLM vagy piramisjáték?

Share

Egy kedves olvasóm személyes levelét válaszolom meg ma, az Ő beleegyezésével nyilvánosan.

Új MLM vagy piramisjáték?

Kedves Eszter! Régóta nyomon követem az interneten az MLM-mel kapcsolatos fórumokat, blogokat és az oldalad, írásaid alapján az a benyomásom, hogy Te gyakorló hálózatépítő vagy. Tulajdonképpen mindig tudtam az MLM-ről, körülöttem sokan foglalkoztak ezzel, de nekem soha nem volt hozzá közöm, maximum termékfogyasztóként. Szkeptikus nem vagyok, talán csak sokszor arra gondoltam, hogy ez nekem biztos nem menne. Nemrégiben azonban azzal nyitott be hozzám egy ismerősöm, hogy indulni fog hamarosan egy MLM cég Magyarországon és nagyon érdemes fontolóra venni a csatlakozást. Nem a “semmiből” keresett meg sok-sok év után, ahogy ez lenni szokott: vele rendszeresen találkozok, és mindig is tudtam, hogy ebből él 9 éve. Soha nem akart beszervezni, persze mindig elmondta, hogy éppen mit csinál, mennyit keres. Ő nagyon sok pénzt keresett már ezzel, illusztrálásképpen, – bár nem vagyok nagy autófan, meg annyira nem mozgatnak meg a kocsik, de – egy 15 milliós BMW-t vett tavaly, 50-60 milliós lakása van és havi 1-2 millió közötti a keresete. Bár ennyit nem keresek, de nem panaszkodom: informatikai projekteket vezetek, fix 640 e bruttó a fizetésem és ezen felül kapok bónuszokat. Ezt azért mondtam el, mert nem a reményt vesztett kispénzűek közé tartozom, akik az MLM-ben látják a megváltást. A haverom egyébként ezért sem akart annyira megkörnyékezni, mert a melóm mellett csinálva nem tudnék ennyit keresni MLM-mel. Most azonban más a helyzet, mert azt mondta, érdemes most az elején elindulni. Elmondta a cég profilját, a bináris fa működését, a jutalékrendszert. Én közben már 4 könyvet elolvastam az MLM témáról, bevallom mindegyik tetszett és megállják a helyüket, jók az érvek. Nem vagyok nagyon könnyen és határtalanul lelkesedő típus, nálam ez abban merül ki, hogy ha valami felkelti az érdeklődésemet, megmozgatja a fantáziámat, akkor elkezdek utánamenni a dolognak. Hogy rövidre fogjam: azért írok neked, mert tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan dönthető el egy MLM-ről, hogy valóban van mögötte hozzáadott érték, vagy Ponzi-séma? Ismerem az alexa-t, egyelőre ott nem írnak erről a cégről, mert még a nevét sem tudni, márciusban fog elindulni. Bocs, hogy ilyen hosszúra eresztettem! Előre is köszönöm a válaszod! Üdv: Geri

Kedves Geri,

Köszönöm a kérdést, és köszönöm a véleményembe vetett bizalmad, igyekszem megfelelni neki. Válaszom gondolatébresztő, mely alapján Te hozod meg a végleges döntésed. Dícséretes, hogy döntésed előtt informálódsz, könyveket olvasol, és tanulni akarsz.

Van szerződés?

Az MLM rendszerekhez való csatlakozáskor alá kell írni egy szerződést, amelyben minden fontos információt meg kell találj, ami a cégre / termékekre / jutalékrendszerre és a személyedre, mint hálózatépítő jogaira és kötelezettségeire vonatkozik. Az MLM is csak egy vállalkozás, egy üzleti szerződés, mint bármelyik más üzleti szerződés, így fontos, hogy lásd és megértsd, mielőtt bármilyen tevékenységbe kezdesz. Ezt a szerződést kérésre elérhetővé kell tenniük számodra, innentől rajtad áll vagy bukik az, hogy megfelelőnek találod a rendszert vagy nem.

Mindenképpen kérd el és olvasd el a szerződést, bármennyire hosszú és unalmas. Tapasztalatom szerint, a piramisjátékok és a rosszul felépített MLM rendszerek esetén már a szerződés előzetes megszerzése is bonyodalmakba ütközik: vagy oda sem adják, vagy új üzlet esetén azzal érvelnek, hogy ez még nagyon új, és ezután lesz kialakítva, illetve még nincs bent az országban, ezért nincs lefordítva magyar nyelvre. A lényeg, hogy vagy tudatosan vagy tudatlanságból nem képesek a rendelkezésedre bocsájtani a szerződést.

Ha nincs szerződés, akkor csak az esetben vágj bele az üzletbe, ha nincs veszítenivalód, és figyelembe veszed azt, hogy az esetleges üzletépítéseddel töltött idő esetleg teljesen fölöslegesen eltöltött időnek bizonyul, illetve nem okoz presztizsrombolást számodra az ismerőseid körében az, ha később kiderül az üzletről, hogy teljesen hiteltelen. Illetve ne fektess be pénzt – főleg ne sok pénzt – olyan üzletbe, amelyikből nem tudod, hogy honnan és miből származik majd neked bevételed.

Mit tartalmaz a szerződés?

Vannak MLM üzletek, amelyekben van csatlakozási / tagsági díj. Ez, ha alacsony összegű és látszólag adminisztratív költségeket fedez, akkor elfogadható, ha magas összegű, és nem érted, hogy milyen értéket kapsz érte, akkor gyanús.

Az is előfordul, hogy van ugyan szerződés, de a hálózatépítőnek azt tanácsolták, hogy a marketing módszerekkel építsen üzletet, és különböző marketing módszerekkel csatlakoztasson embereket, ne a tényekkel. Ez így rendben is van, hiszen az élet területén minden üzletben van marketing és reklám, és a hálózatépítő pont azért van megfizetve, hogy a cég módszereit használva nagyobb forgalmat generáljon. Viszont, miután a marketing tervet megismerted, és jónak tűnik az üzlet, akkor is olvasd el a szerződést. A toborzás marketing módszerekkel zajlik, viszont a jutalék az aláírt szerződés alapján kerül kifizetésre, és ugyanúgy érvényesek rá a mindenkori jogi szabályok, mint bármilyen más üzleti tevékenységre.

Ha a hálózatépítő, aki megmutatta Neked az üzletet kezdő, vagy rosszul informált, akkor még inkább szükséged van a szerződés elolvasására, illetve ez esetben vedd fel a kapcsolatot az ő szponzorával, hogy további információkat kaphass.

Miután megkaptad szerződést, olvasd el részletesen, és kérdezz rá mindenre, amit nem értesz. Kérdezd azt az embert, aki megmutatta Neked az üzletet, kérdezd a szponzorát vagy bármilyen külső szakértőt, esetleg jogászt.

Új üzlet, előregisztráció zajlik, de majd robbann fog

Egyes üzletek indulása során sokszor érvelnek azzal, hogy most még csak az előregisztráció folyik, ami nem kerül semmibe, és nincs veszítenivalód. Saját tapasztalatom az előregisztrációkkal kapcsolatban, hogy valóban nem kerülnek semmibe, és mivel ingyenes és online, valóban rengetegen regisztrálnak.

A későbbiekben az egyik gyakran előforduló lehetőség az, hogy nem lesz az egészből semmi, mivel az előregisztráció csak egy teszt, vagy adatgyűjtés.

Ha pedig mégis komolynak bizonyul a cég, és az előregisztráció után mégis valódi üzlet alakul a dologból, akkor az első konkrét lépésnél gyorsan eltűnik (majdnem) mindenki a felépített rendszeredből. Bármilyen korrekt módon informáltad őket, mégis csak annyi megy át belőle, hogy ingyenes. Majd amikor meg kell vásárolni egy kezdőcsomagot, be kell fizetni egy csatlakozási díjat vagy egyszerűen csak meg kell adniuk a személyes adataikat, gyorsan eltűnnek, majd fennhangon hirdetik mindenfelé, hogy egy újabb átverés áldozatai lettek.

Legyél az elsők között és sikeres leszel

A mítosz, hogy az elején kezded, és attól leszel sikeres, valahogy sehogy sem állja meg a helyét. Egy új üzlet bevezetése ismeretlen bonyodalmakkal jár. Könnyen előfordulhat, hogy még nem is legális. Természetesen azzal a szlogennel reklámoznak, hogy hamarosan bevezetésre kerül, és most van folyamatban például a helyi cégalapítás, szóval mire valóban kereskedelmi tevékenységbe kezdesz már minden hivatalos ügy el lesz intézve. De ez általában nem így van, egy ország bevezetés előtt egy MLM cég általában nem legálisan indul, és akkor jegyeztetnek be helyi céget, amikor már kimutathatóan megéri, mert a meglévő forgalom fedezi a költségeket. Tisztelet a kivételnek.

A másik probléma a teljesen új üzletekkel pontosan az, amit előnyként emlegetnek: vagyis nem ismeri őket senki. Te és a csapatod lesztek az úttörők, akiknek mások majd vagy elhiszik, vagy nem, hogy amit kínáltok az nagyszerű. Persze mindent el kell valahol kezdeni, ez lehet előny és hátrány is egyaránt.

Képesnek érzed rá magad?

Gondolkozz el az alábbiakon:

 • Vagy Te olyan karizmatikus egyéniség, aki el tudja adni azt, ami még nem is létezik?
 • Be tudsz vezetni valami újat a piacra, és el fogják hinni neki az emberek, hogy ez tényleg működni fog nekik is?
 • Ha mégsem fog működni el tudod könyvelni magadban a ráfordított időveszteséget és az ismerőseid előtti hitelvesztést?
 • Ha Neked nem, akkor a leendő szponzorodnak van olyan vonzereje és tapasztalata, amivel a Te ismerőseidet is megfogja?

Amint azt az elején is mondtam, a válasz – természetesen a tények részletes ismerete után – benned van! Erőt és észt kívánok a döntésedhez, majd gyere vissza és oszd meg velünk a tapasztalataidat.

Üdv,

Eszter


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Miért nem szóltál? / 1

Share

A sztori…

A napokban olyat tapasztaltunk egy barátnőmmel, ami mindkettőnk számára hatalmas meglepetést okozott. Hihetetlen, hogy ilyen csalódás, majd azután ilyen gyors megoldás velünk is megtörténhet!!!

A barátnőm a két héttel ezelőtt tetoválást készíttetett magának, ez az első tetoválása. Nagyon büszke volt az új tetkóra, hiszen évek óta vágyott rá, de sajnos ennyi idő után sem volt a tetoválás olyan állapotban, amilyet szívesen mutogat az ember. Valójában nem volt ronda a tetoválás, de büszkélkedni még tényleg nem lehet vele.

Mondták neki, hogy az első napokban még nem lesz mivel dicsekedjen, hiszen a tetoválás is egy seb, ami be kell gyógyuljon, mielőtt széppé, mutogatnivalóvá válik. A tetkós szaki ajánlott neki egy krémet, amivel elvileg néhány nap után elmúlik a tetoválás utáni hegesedés. Bár, azóta már eltelt két hét, még mindig nincs megelégedve az eredménnyel, hiszen továbbra is hegesedik a tetoválás felülete, ezért úgy érzi, hogy ennek soha nem lesz már vége! Ami sok, az sok!!!

Három nappal ezelőtt közös reggeli kávézás közben az otthonomban, kétségbeesetten kérte, hogy adjak neki valamilyen (bármilyen!) krémet, hogy bekenje vele a tetoválást, mert nagyon viszket. Ezt adtam. Ezután 3 napon keresztül a szokottnál gyakrabban jött hozzám, hogy újra és újra bekenhesse a kezét, mert annyira tetszett neki a krém hatása. 🙂

Elképesztő, hogy egy olyan termék, aminek semmi köze a tetováló szalonokhoz jobban gyógyítja a tetoválás hegesedését, mint az, amit a tetoválás szakembere ajánlott!

Te hallottál már hasonlót? Őszintén szólva nem hiszem, hogy ez sokakkal előfordul, hiszen egy tetoválás elkészítése és annak utókezelése manapság már hétköznapi dolognak számít, és a tetováló szakemberek is egyre képzettebbek.

Miért nem szóltál?

Röviden a fenti sztori annyi, hogy a barátnőm tetoválást készíttetett magának, és az épp kéznél levő Dr. Nona Solaris krém gyorsabban és szebben gyógyította a tetoválást, mint amit a tetováló szakember ajánlott neki.

A barátnőmről tudni kell, hogy ő egy tipikusan olyan nő, aki sok MLM hálózatba belép, és mindenfélét kipróbál, de ilyet még ő sem tapasztalt soha.

Csak állt és értetlenül kérdezte: Miért nem szóltál?!

Rendben, szólok most!

2013 márciusában találtam egy olyan MLM hálózatot:

 • ahol a beiratkozás nem ingyenes, de olcsó
 • a termékek nem olcsók, de érnek annyit, amennyibe kerülnek
 • tényleg lehet vele pénzt keresni
 • Magyarországon van piaca, de más hálózatokkal ellentétben nem minden második ember ezzel foglalkozik
 • Romániában nincs a piacon, de úgy Erdélyben, mint más környező magyarlakta területeken ismerik és keresik a termékeket

…és miért nem szóltam?

 • úgy ítéltem meg, hogy a webáruházam nem elég jó még ahhoz, hogy mutogassam
 • új termékforgalmazóként terméktapasztalat híján nem tudtam mit mondjak a termékekről
 • nem voltam lelkileg felkészülve a nyilvános kritikára azok részéről, akik más hálózatot ajánlottak, és elhalasztottam vagy elutasítottam őket
 • a személyes ismerőseim nem nyilvános kritikáját is nehezen viselem 🙂

Igen, tudom, hogy ez részemről is mind csak kifogás. Vállalom, hogy nekem is vannak érthetetlennek tűnő kifogásaim, ahogyan mindenki másnak.

Ha eddig nem szóltam, most szólok.

A Dr. Nona Társaság független termékforgalmazója vagyok, és örömmel nyújtok bővebb felvilágosítást.

 • Még mindig nem tökéletes a webáruházam
 • Még mindig nem ismerek minden terméket tökéletesen
 • De most már tudom, hogy tényleg keresik a termékeket.
 • Kipróbáltam néhányat és saját tapasztalatból mondom, hogy megérik a pénzüket.
 • Ha Te is pénzt keresel vele, az nekem is jó, tehát szívesen segítek elindulni vele. 🙂

Ide katt még több infóért: https://mlmhogyan.szeszterke.ro/drnona/kapcsolat/


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Summa summárum

Share

Néhány héttel ezelőtt megkértem a blogom olvasóit, hogy MLM üzletet ajánljanak nekem. Mindenkinek köszönöm, aki ezt megtette, úgy érzem eljött az ideje annak, hogy beszámoljak az azóta történtekről. Íme:

5 hét 22 üzleti lehetőség 26 szponzorjelölt

4 olyan üzlet volt, amit többen is ajánlottak, az egyiket 3-an, a másik hármat 2-en.

1 ember ajánlott 2 lehetőséget is.

MLM termékkategóriák

 • táplálékkiegészítők különböző formákban, mint vitamin tabletták, ivólevek, kávék, csokik
 • kozmetikumok
 • nagy összegű erkölcsi kártérítés kötelező autós biztosításokból
 • kedvezménykártyák
 • ingatlan hitelkiváltás
 • benzinkatalizátor
 • karbon kredit
 • szabadidős utazási családi klubtagság
 • elektronikus tananyagok
 • videómarketing eszköz
 • telefonszolgáltatás

A nagy titkok

Néhány ajánló, többszöri kérésre sem árulta el, hogy mi a hálózat terméke, arra hivatkozva, hogy nem az a lényeg, hogy mi a termék, hiszen az MLM-ben a fő termék maga az üzleti lehetőség, a hálózatépítés, és ha nem ismerem meg az üzleti koncepciót, akkor fölöslegesen ismerem meg a terméket. Ámen! Akkor mégis mi alapján válasszak?

Nem tudok ezzel az állásponttal vitatkozni, aki ezt vallja, annak ezt tanították, és saját nézőpontja szerint helyesen jár el. Nem értek vele egyet. Ha valaki büszkén ajánl valamit és fel tudja azt vállalni, akkor az üzlet minden részét felvállalja, a termékeket is.

Sajnálom, de jelen helyzetemben úgy érzem, és úgy gondolom, hogy nem áll módomban titkokat megfejteni, és információkért könyörögni olyanoknak, akik elvileg tájékoztatni akarnak engem. Ha emiatt „kihagyom nagy lehetőséget” akkor kihagyom. Ez van, vállalom a kockázatot, köszönöm a megértést!

Hogyan válogattam az üzleti lehetőségek között?

Feltettem itt a blogon néhány egyszerűnek tűnő kérdést, azzal kapcsolatban, hogy mi a termék, van-e kizárólagossági feltétel, mennyibe kerül a csatlakozás és van-e illetve mennyi a havi kötelező vásárlás vagy egyéb költségek, illetve mennyire nemzetközi és online.

Kisebb-nagyobb elméleti viták után a legtöbb ajánló megválaszolta a kérdéseket, röviden megismerkedtem néhány termékkel. Több olyan termékkínálat is volt, melyet elég jól ismerek, néhány terméknek eddig is fogyasztója voltam, sőt olyan hálózatokat is ajánlottak, amelynek tagja voltam vagy vagyok.

Találkoztam olyan termékekkel is, amelyek számomra értelmetlenül drágának tűntek, vagy úgy ítéltem meg, hogy nincs rájuk szükségem, és valószínűleg a legtöbb embernek úgyszintén nem létszükséglet, így csak rendkívül különleges célcsoportokat lehet velük megszólítani. Ez egy teljesen szubjektív dolog, tehát nem ítélkezés a termék fölött, egyszerűen csak egy szubjektív privát vélemény. Ezeknek az üzleteknek a további tanulmányozását meghatározatlan időre felfüggesztem.

Multi level marketing üzleti feltételek

A termékek megismerése után áttértem arra, hogy elolvassam néhány cég üzletpolitikáját.

Találkoztam olyan MLM üzleti lehetőségekkel, amelyek csak Magyarországon működik, és mivel én nem élek Magyarországon, nincs mit kezdjek vele.

Ajánlottak nekem néhány olyan multi level marketing üzleti lehetőséget, amelyek előregisztrációs fázisban vannak, és azért nem akarok részt venni, mert sajnos a tapasztalataim szerint az ilyenekből nem lesz semmi. Elnézést kérek azoktól, akik ennek ellenére bíznak a lehetőségben, ez nem minősíti az üzletet, szintén csak egy saját szubjektív vélemény.

Néhány olyan cég, amelyhez szívesen csatlakoznék, kizárólagosságot követek, így emiatt nem tartom valószínűnek, hogy azok közül bármelyiknek is hosszú távon hálózatépítője legyek, bár a szimpatikus termékek miatt lehetséges, hogy fogyasztóvá válok, vagy legalábbis kipróbálom a terméket.

Melyik MLM üzletet (üzleteket) választottam?

Néhány termékkel és üzlettel még barátkozom, és miután sikerült annyira megismerjem, hogy ismertetőt tudjak róla írni, megjelenítem itt a blogon.

Nem sietem el, a minőséget és az időtállóságot fontosabbnak tartom, mint a gyorsaságot.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Milyen terméket forgalmazol MLM-ben és miért pont azt?

Share

A múltkori blogbejegyzésemben arra kértelek, hogy ajánlj nekem MLM üzletet, mivel én most nem vagyok aktív tag sehol, de szeretnék aktív online hálózatépítő lenni.

Köszönöm Neked, aki válaszoltál!

Hálásan köszönöm, az ajánlatodat, Neked, aki válaszoltál. Hálásan köszönöm az ajánlat megírására fordított idődet, a mai világban ez a legértékesebb, amit az ember kaphat valakitől.

Tudom, hogy idődbe telt, tudom, hogy energiát kellett fektess bele, és azt is tudom, hogy ha ezek után mégsem leszünk üzleti partnerek, akkor hiába dolgoztál.

A multi level marketing alapon működő üzletek természetét ismerve, logikus, hogy nem mindenki lesz üzlettársad, akinek bemutatod az üzleted. Ezt így kell elfogadni.

Néhány félreértés…

Többen, akik írtatok, arra próbáltatok meg így vagy úgy rávenni, hogy vegyek részt egy webkonferencián, vagy nézzek meg egy videót, melyben be van mutatva az üzlet, illetve, hogy beszéljünk róla skype-on, mert úgy gyorsabb. (Halkan jegyzem meg, hogy a gyorsaság nézőpont kérdése, az időbeosztásomat figyelembe véve, valószínűleg hamarabb elolvasok egy e-mailt, mint ahogy sikerül mindkettőnk számára megfelelő időpontot találni a beszélgetésre.)

Néhány kérésnek eleget tettem ugyan, de ezekben az anyagokban tapasztalatom szerint alig adnak át lényegi információt, nagy részük motivációs hanganyag, amely az MLM üzlet létjogosultságát feszegeti.

Nincs azzal semmi baj, hogy ajánlod az üzleti koncepciót, és azt tekinted az elsődleges terméknek. Való igaz, hogy a multi level marketingben az üzleti koncepció, a szabadság és a passzív jövedelem lehetősége az elsődleges termékek. Valami alapján mégis választani kell. 🙂

A termékedre vagyok kíváncsi

A kérésem, hogy ajánlj nekem üzletet, bár lehet, hogy nem volt elég egyértelmű, nem az üzleti koncepció ajánlására vonatkozott.

Igen, most pontosan arra vagyok most kíváncsi, hogy mit árulsz és miért pont azt választottad: kávét, teát, benzinkapszulát, táplálékkiegészítőt, kozmetikumot, autorespondert, biztosítást, stb. Miért pont ezt?

Nem sietek, mivel nem gyors, hanem időtálló megoldást keresek, úgyhogy, amikor úgy gondolod, bármikor látogass el erre az oldalra, és írt meg nekem e-mailben a válaszaidat.

Ha mostanáig csak azon gondolkoztál, hogy mit is írj, vagy csak halogatsz, akkor kattints most erre az oldalra, és továbbra is várom az ajánlatodat.

Köszönöm!


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Olyan MLM hálózatot keresek, amelyik…

Share

Olyan MLM hálózatot keresek, amelyik…

… a teljesség igénye nélkül:

 • Termékeit vagy szolgáltatásait teljes mértékben fel tudom vállalni – tudom, ez egy szubjektív dolog, de enélkül sajnos nem megy.
 • Nem drága a termék/szolgáltatás, illetve az ár/érték arány elfogadható számomra és leendő üzlettársaim számára is (vagy annyira olcsó legyen, hogy bárki megengedhesse magának, vagy legyen egy jól körülhatárolható célcsoportja a terméknek, mely emberek igényeit szívesen kiszolgálom, és ők meg tudják és meg akarják fizetni a termék magasabb árát, mert nekik az megéri valamiért)
 • Olyan termék/szolgáltatás legyen, amire folyamatosan szükség van, és az egyszeri megvásárlás nem elégíti ki egy életre a vásárló igényeit, hanem elégedett visszatérő vevőként újra és újra vásárol – nem azért mert kötelező, hanem azért mert szereti és szüksége van rá
 • Áttekinthető és könnyen megérthető a rendszer, üzleti terv (ne kelljen órákig magyarázni, hogy miért is éri meg csatlakozni)
 • Évek óta működő stabil üzlet legyen, nem pedig valami, ami majd a jövő héten indul, és ez lesz a jövő évszázad üzlete (meg sem tudom számolni, hány olyan regisztrációm van, ahol „nincs vesztenivalóm” alapon regisztráltam – ez a legutóbbi (worldprelaunch) – és soha nem lett belőle az égvilágon semmi)
 • Valódi pénzt lehessen vele keresni – az remek, ha kedvezményeket vagy pontokat kapok egy vásárlásom alkalmával, amit később levásárolhatok, de nem tekintem ezt egy stabil üzlet alapjának – ha van is ilyen az üzletedben, ne ez legyen az üzlet alapja és az egyetlen kereseti lehetőség
 • Követhető legyen a felsővonalam, tudd, hogy ki a szponzorod, és mutass be neki
 • Ha lehetséges, Te, mint leendő szponzorom évek óta aktív tagja legyél az adott hálózatnak, ismerd jól, és ha lehetséges tudjál róla többet, mint én, ha elolvasom a bemutató dokumentumokat.
 • Ha te nem vagy régóta hálózatépítő az adott hálózatban, legyen valaki a felsővonaladban, aki elérhető, segítőkész, és lehet hozzá segítségért fordulni – szóval, ha nem Te vagy az, aki jól ismeri a céget, és többet tud róla, mint én, ha egy órán keresztül tanulmányozom, akkor a Te szponzorod vagy az Ő szponzora legyen olyan, és módomban álljon kapcsolatba lépni Vele.
 • Mindenki volt már új az MLM-ben és mindenki volt már új egy bizonyos üzletben, így, természetesen az új üzletépítők számára is mindig megvan az esély, így Neked is.
 • A lényeg, hogy pontosan tudd, hogy mit ajánlasz!
 • Ne legyen a cégnek kizárólagossági feltétele, vagyis olyan kikötése, hogy ha belépek és aktívan építem a hálózatát, akkor nem lehetek aktív tagja más hálózatnak (már most is több hálózatnak tagja vagyok, úgyhogy én magam nem felelek meg ennek a feltételnek, és nem is akarok ilyen szinten elköteleződni, mert nem találom logikusnak).

 Igen, várom az ajánlatokat, akár tőled is!

Kérlek, ne itt az oldalon küldd el az ajánlatod (ez a blog nem a reklám helye), hanem küldd el nekem a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével vagy e-mailben a válaszokat az alábbi kérdésekre.

–          Ki vagy / mi a neved?

–          Mi a hálózat neve?

–          Mi a termék / szolgáltatás?

–          Mennyibe kerül a csatlakozás?

–          Milyen rendszeres havi költségei vannak az üzlet fenntartásának? (kötelező vásárlás, stb.)

–          Milyen árban vannak a termékek/szolgáltatások?

–          Mióta foglalkozol az ajánlott üzlettel?

–          Miért választottad pont ezt az üzletet?

–          Miért ajánlod pont ezt az üzletet?

–          Sorold fel a felsővonalad: szponzorod / az Ő szponzora / stb.

Mindez a teljesség igénye nélkül.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Céges pénzügyi tervezés – bemutató verzió

Share

Évekkel ezelőtt találkoztam egy ingyenesen letölthető családi pénzügyi tervezés szoftverrel, amely hozzásegít téged a pénzügyi sikerhez. Azóta is folyamatosan ajánlom, mindenkinek, aki anyagi helyzetén javítani szeretne.

Igen, Neked is ajánlom! Akkor is, ha mlm-ezel, akkor is ha nem. 🙂

Itt írtam róla korábban: ingyenesen letölthető pénzügyi szoftver

Pénzügyi tervezés a cégedben

Viszont, ha Neked céged van és nem akarsz csődbe menni, akkor nem csak a családi kasszát kell tudnod biztonsággal kezelni, hanem azt is tudnod kell hogyan kezeld külön a cégpénzt a családi kasszától.

Cashflow hatékonyság bemutató verzió - pénzügyi tervezés a cégedben

Több információért – az ingyenesen letölthető Cashflow hatékonyság bemutató verzióért kattints a képre – pénzügyi tervezés a cégedben

Az évek múlásával nem állt meg az idő a szoftvert fejlesztő csapat számára sem, az igények felmérése után ők is rájöttek, hogy nem csak a családi kassza igényel pontos tervezést.

Ezért elkészült a pénzügyi tervezés szoftver céges verziója is, sok ember számára fontos, hogy a megtanulja a cég pénzét külön kezelni a sajátjától, és pontos tervet készíteni ahhoz, hogy gazdaságos legyen a cég.

Hihetetlen ajánlat:

Ingyenesen letölthető céges pénzügyi szoftver

A mai internetes átverős világban könnyen előfordulhat, hogy nem akarsz anyagi áldozatot hozni egy olyan termékért, amiről nem vagy meggyőződve, hogy megéri az árát.

Kattints ide, és próbáld ki ingyen a céges pénzügyi hatékonyság szoftvert most!

Most, míg a szoftver fejlesztői észre nem veszik, hogy ez nekik nem térül meg, ingyenesen kipróbálhatod 20 napig, és ha nem tetszik, semmit nem kell fizetned, semmilyen további kötelezettséged nincs.

Próbáld ki ingyen: a 20 nap, amíg teljesen ingyen kipróbálhatod a céges pénzügyi tervező szoftvert, elegendő idő arra, hogy megállapítsd, hasznát tudod-e venni hosszú távon.

Nézd meg most, és dönts gyorsan, mert egyáltalán nem biztos, hogy ezt a lehetőséget hosszú távon fenntartják neked. Túlságosan csábító lehet, és lehet, hogy közben a fejlesztők is rájönnek, hogy ez kész ráfizetés számukra.

Kattints ide, és próbáld ki ingyen a céges pénzügyi hatékonyság szoftvert most!


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Mire vagy büszke? Milyen célokat tűztél ki 2013-ra?

Share

Ide kattints, ha a bejegyzés elolvasása nélkül akarod az eszközt letölteni

Újévi fogadalmak

 

 

Újévi fogadalom vagy tervezés

Az új év és az újévi hiedelmek kétségtelenül azok közé tartoznak, melyekről az emberek a legtöbbet szoktak beszélni… azok is akik MLM-eznek, és azok is, akik még soha nem hallottak a multi level marketingről…. azok is, akik sikeres MLM-esek, és azok is, akik csak álmodoznak néha a sikerről.

Néhány dolog, ami mindenképpen felmerül egy társasági beszélgetésen, de főleg a Facebook felhasználók “osztják az eszet” a témában.

 • új év – mi lesz most másképp?
 • újévi babonák
 • újévi hiedelmek
 • újévi fogadalmak

Mi lesz másképp az új évben?

Nem vagyok jósnő, így nem tudhatom, de abban biztos vagyok, hogy sok minden múlik azon, hogy te hogyan tervezed el, és mit valósítasz meg a terveidből.

Igen, én is tudom, hogy az állam és a körülmények sok mindenben befolyásolják az egyéni terveket, építőbb jellegűnek találom, ha arról beszélünk, amit befolyásolni tudunk, és nem arról, amire semmilyen kihatásunk nincs.

Újévi babonák, újévi hiedelmek

Lehet hinni benne, hogy például egész évben azt fogod csinálni, amit az év első napján.

Azt is el lehet hinni, hogy ha lencsét eszel sok pénzed lesz.

Ha te több ilyet ismersz, írd be nyugodtan a hozzászólások közé, jó az ilyeneket megismerni, növeli az ember általános műveltségét. 🙂

Legyen újévi fogadalom vagy ne legyen?

Sokan esküsznek rá, hogy az újévi fogadalom jó dolog, és körülbelül ugyanannyian állítják, hogy semmi értelme, mert az év első munkanapján visszasüppedsz a régi kerékvágásba, és legközelebb jövő szilveszterkor jut eszedbe, hogy le akartál fogyni 10 kilót vagy el akartál indítani egy új vállalkozást.

Egyik elmélettel sem akarok vitába szállni, hiszen mindenki a saját tapasztalatait osztja meg, amikor állást foglal, így valószínűleg mindenkinek igaza van.

Miért is írom le mindezt?

Egy eszközt szeretnék neked mutatni, melynek segítségével sikeresebb “újévi fogadalmad” lehet, mint az eddigi években.

Nem a saját tollaimmal ékeskedem, de miért is tenném, amikor találtam valami használhatót. Ha valami jó, akkor azt el kell fogadni, úgy, ahogy van, hálásnak kell lenni érte, és felhasználni saját céljainkra.

Az aktív online életem kezdeteitől figyelemmel kísérem Pongor-Juhász Attila munkásságát, és Ő osztott meg az új évben, velem (is) hírlevélben egy módszert, melyet magam is évek óta alkalmazok.

Kérésemre megengedte, hogy közzétegyem itt, Neked is hasznos legyen:

Egy letölthető, nyomtatható pdf dokumentumról van szó, melyet az alábbi linkre kattintva tudsz megnyitni:

Mire vagy büszke 2012-ben, mik a céljaid 2013-ra?

A dokumentum eredeti helye itt van:

http://pongorkiado.hu/evindito2013/minitrening.php

Egyszerű és hasznos eszköz újévi fogadalmak helyett

Ide kattints, ha már elolvastad, és te is úgy döntöttél, mint én, hogy 2013 az az év, amikor “megcsinálom”!

Kattints ide és töltsd le: Mire vagy büszke 2012-ben, mik a céljaid 2013-ra?

 


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Miért nem született olyan hosszú ideje MLM blogbejegyzés?

Share

Miért nem született olyan hosszú ideje MLM blogbejegyzés

Avagy magyarázom a bizonyítványom, vagy az automatizálás átkai. 🙂

(Szándékosan nem említek neveket és nem nevezem meg a hálózatokat. Szerintem így etikus.)

MLM történelem

Amikor ez a blog megszületett aktívan dolgoztam egy multi level marketing hálózat építésén, közben pedig folyamatosan ismerkedtem az online vállalkozás és a weboldalszerkesztés rejtelmeivel.

Kissé naivan úgy képzeltem el, hogy felépítek egy online gépezetet, ami hozza nekem az érdeklődőket, én pedig sikeres mlm hálózatot építek fel az önként jelentkező jövendő munkatársakból.

Azért mondom, hogy kissé naivan, mert később nem történt mindig úgy, ahogy elképzeltem.

Ez a weboldal a mai napig hozza az érdeklődőket és a feliratkozókat, tehát az elmélet bizonyos szinten működik.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy több olyan ember talált rám, aki engem akart munkatársának, mint aki valóban hálózatot, szponzort keresett, és azért keresett meg.

Emiatt nem panaszkodhatok, hiszen gyakorlatilag évek óta semmit nem tettem érte, hogy ez másképp legyen. Hamarosan arra is fény derül, hogy miért nem írtam.

A probléma abból adódott, hogy a világ változik.

Megszorító intézkedések az mlm hálózatépítésben

Az MLM rendszer, amelyiknek tagja voltam egyszer csak megtiltotta a hálózatépítőknek, hogy az Internet segítségével építsék fel a hálózatukat.

Tulajdonképpen az oldalam megfelelt volna a szigorú követelményeiknek, de egy idő után teljes mértékben megtiltották az internetes toborzást, és a szponzorom, valamint az ő szponzora is kiléptek a hálózatból, és magamra hagytak.

Új multi level marketing cég választása

Miután közel lehetetlenné vált számomra az előző hálózatom építése, illetve nem akartam az offline módszerekhez folyamodni, úgy döntöttem, hogy inkább egy másik mlm hálózat építésében próbálok szerencsét.

A szponzorom, akiben megbíztam, egy új céget ajánlott, amely meg is felelt az elvárásaimnak, közben pedig maximális mértékben segített az újrakezdésben.

Tehát megvolt az új cég, a régi szponzorral, új termékkel.

Az új feladat az volt, hogy átírjam a hírlevelemet, hogy aktuális legyen.

Elkészítettem az új hírlevelet, szépen működött is a weboldal, lett is néhány üzlettársam.

Aminek semmi köze az mlm-hez, és mégis

A multi level marketinges pályafutásomtól teljesen függetlenül, vagy talán pont azért, mert ennek hatására, még jobban szerettem volna megismerni az emberi elme miértjeit, úgy döntöttem, hogy valóra váltom a régi álmomat és beiratkozok a pszichológia egyetemre.

Be is iratkoztam, és mint családanya, dolgozó nő, és egyetemi diák, úgy döntöttem, hogy a pszichológia a multi level marketinggel szemben prioritást fog élvezni.

Nem terveztem, hogy abbahagyom, hiszen a weboldal működőképes volt, a termék használható, tehát elméletem szerint kevesebb energiával is működnie kellett volna.

Azt sem terveztem, hogy nem fogok blogbejegyzéseket írni, ez egyszerűen csak így alakult.

Mással foglalkoztam, és nem voltam elég ihletett ahhoz, hogy olyan írásokat tegyek közzé, ami átgondolt és hasznos egy mlm-esnek.

Nem forgalmazzák tovább MLM rendszerben

Tehát az oldalam működött, és működik most is, de közben kihalt a háttérben levő hálózat.

Az új cég egyszer csak bejelentette, hogy köszöni szépen, ő nem kér tovább a hálózatos értékesítésből, inkább boltokban fogja értékesíteni a termékeit.

Így a szépen felépített rendszerem, a gondosan megírt hírleveleimmel együtt egyik napról a másikra nem ért semmit.

Én kérek elnézést

Ezúton nyilvánosan is elnézést kérek attól a néhány embertől, akiknek a mai napig ott vannak levelei az e-mail postafiókomban, mert tanácstalanságom és más irányú elfoglaltságaim miatt, nem tudtam, mit válaszoljak nekik.

Úgyszintén elnézést kérek azoktól, akiknek ugyan válaszoltam, és megírtam a tényeket, de felháborodottan reagáltak, amiért meggyőzte őket a rendszerem, de mire ők találkoztak vele, már nem volt mögötte semmi. Jogos volt a felháborodás, de ezen utólag már nem tudok változtatni.

Hogyan tovább?

Az oldal megmarad, és tovább fog élni. Közben befejeztem az egyetemet, lassan újra megváltoznak a prioritások is, és írni is fogok. De nem fogok csak azért írni, hogy teljesítsek egy nem létező tervet.

Most még nem ígérek heti egy vagy havi egy új blogbejegyzést.

Amikor írok, értesíteni foglak, ha érdekel.

Itt feliratkozhatsz az mlm-hogyan blogértesítőre, ha eddig még nem tetted volna meg.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Ajándék

Share

Karácsony közeledtével mindannyian gondolunk az ajándékozásra.

Bevallom, az elmúlt időszakban más dolgokkal voltam elfoglalva, és pirulva, de el kell ismernem, hogy nem készültem.

Ennek ellenére akartam, akarok ajándékozni, és mivel az Univerzum tudta ezt, megajándékozott engem az ajándékkal, amit megoszthatok veled is.

Kattints ide az ajándékfüzérért.

Egy kedves “boszorkány” ismerősöm ugyanis készült, de annyira, hogy nem is egy ajándékot készített, hanem egy egész ajándékfüzért, amit amellett, hogy örülsz neki és használhatod, akár te is továbbajándékozhatod az ismerőseidnek, ha véletlenül te is úgy jártál, mint én… nem készültél eléggé. 🙂

Fogadd hát tőlem szeretettel Mátyás Anita karácsonyi ajándékfüzérét, és kívánom neked, hogy valóban hasznát vedd az értékesebbnél értékesebb daraboknak.

Még egyszer a link: kattints ide az ajándékfüzérért.

Boldog, békés, nyugodt, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok!


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share

Önbizalom nélkül lehet?

Share

Vajon tudsz MLM üzletet építeni önbizalom nélkül?

Gondolom már te is rájöttél, hogy ez egy költői kérdés. Természetesen semmi az életben nem működhet anélkül, hogy bízzunk a sikerében. Hogyan is bízhatnánk abban, hogy bármi is sikerül nekünk, ha az önbizalmunk annak a bizonyos kis zöld állatkának a hátsó fele alatt van?

Van segítség!

Az önbizalom fejleszthető. Való igaz, hogy nem tudunk kibújni a bőrünkből, talán vannak olyan dolgok az életünkben, amin nem tudunk változtatni. De mindig van néhány apró kis szokás, ami talán nem is annyira fontos, és egy kis apró változatással máris jobban érezzük magunkat. Amikor pedig jobban érezzük magunkat, az egész világ kicsit szebb, kicsit kedvesebb és észre sem vesszük máris kezdünk apró sikereket elérni. Ebben segít ez a könyv.

Ne ijedj meg, nem most akarom megváltani a világot és nem is találtam fel az önbizalom fejlesztésének legújabb receptjét.

Mindössze annyi történt, hogy egy internetes ismerősöm a figyelmembe ajánlott egy könyvet, ami szerinte nekem és a munkatársaim számára is hasznos, sőt elengedhetetlen része az üzletépítésnek.

Hagytam magam meggyőzni és elolvastam (nem volt nehéz dolga, hiszen amúgy is nagy rajongója vagyok a könyveknek), és egyáltalán nem bántam meg.

Az önbizalom fontos és sosem elég belőle

Én magam is elkövettem már azt a hibát, hogy azt hittem mindent tudok az önbizalomról.

Arra is gondoltam már, hogy én magam írjak könyvet az önbizalomról, mert az annyira fontos az üzletben (és “mellesleg” a magánéletedben is), hogy úgy gondoltam feltétlenül meg kell osszam mindenkivel az eddigi tudományomat.

Nos, úgy tűnik, Fülöp Richárd megelőzött, így nem tehetek mást, egyszerűen csak

Ajánlom neked “Az önbizalom a siker titka” című könyvét!

További részletekért kattints a fenti képre!

Kívánok neked még több önbizalmat, még több sikert, és kérlek írd meg a hozzászólások között a véleményed a könyvről. Köszönöm.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

Share