Jelöltek szűrése az MLM-ben

Ebben a bejegyzésben szintén egy olvasói kérdésre válaszolok:

Olvastam nagyon sok mlm témájú tanulmányt, használom a mai legjobb kapcsolatépítési közösségi oldalakat, de nekem a jelöltek szűrésével van problémám. Sok energiát, időt pazarolok el, és nem azok a partnerek jönnek, aki nekem megfelelne.

Nos, a kérdés szerintem minden kezdő és haladó mlm-ezőben felmerült már valamikor a pályája során.

Íme egy rövid kis recept hogyan szerezhetünk minőségi jelölteket:

1. Tedd fel maradnak a kérdést:

milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen az a jelölt, aki nekem megfelelne?

Amennyire egyszerűnek tűnik ez a kérdés, annyira kevesen tudják rá valóban a választ. Javaslom vegyél egy fehér lapot vagy nyiss egy fájlt a számítógépeden és írj össze egy csomó olyan tulajdonságot, amit szeretnél látni a jövendőbeli üzlettársadban. Legyen egy minél hosszabb és átfogóbb listád és ne csak elméletben készítsd el, hanem valóban írd le.

2. Képzeld magad a helyébe

Gondolkozz el rajta, hogy milyen üzenetet közvetítesz az emberek felé: ha te egy olyan ember lennél, mint az, akit üzlettársadnak szeretnél, akkor megfognának azok az üzenetek, amelyeket közvetítesz? A helyében te rákattintanál arra az ajánlatra, amit te megjelenítesz? Ha van weboldalad valóban az sugárzik belőle, ami egy ilyen jelöltet megfog? Eljut egyáltalán az üzenet a megfelelő jelölthöz vagy ott, ahol te jelen vagy nincsenek olyan emberek, amilyeneket te szeretnél így megismerni?

3. Van miért követni téged?

Az érthető, hogy te a legjobb jelöltekre vágysz, de vajon a legjobb jelöltek van miért kövessenek téged? Mit tudsz te nyújtani nekik, amit más nem? Miért pont hozzád csatlakozzanak? Hidd el, aki már régebb óra foglalkozik multi level marketinggel, az annak a módját keresi, hogy hogyan haladhat tovább, így olyan emberekhez akar csatlakozni, akiktől tanulni tud. Te olyan vagy, akihez te csatlakoznál? Ha olyan vagy, akkor ezt tudja rólad más is?

Sokat hallottam már, talán eleinte nem is értettem igazán: Ne a megfelelő embert várd a csapatodba! Válj te a megfelelő emberré és a jelöltek maguktól csatlakozni fognak hozzád.

Igen, tudom, mindez nem egyszerű, rengeteg lelki vívódáson kell keresztül menni egy-egy kicsi kis haladásért, de egyszerűen nincs más kiút. Vagyis a másik megoldás az, hogy lemondasz a sikerről és hagyod magad sodródni az árral.

Lehet szerencséd, lehet, hogy a szponzorod dolgozik helyetted és felépít neked egy üzletet, amivel keresni is tudsz, de hozzád, a személyedhez csak akkor fognak csatlakozni emberek, amikor látják valami értelmét, úgy érzik majd, hogy van miért.

Elnézést, ha kicsit keményen fogalmaztam. De az üzleti élet az ilyen, akkor is ha MLM-ről van szó. Válaszolva az eredeti kérdésre: az energiádat ne a jelöltek hajkurászására pazarold, hanem a tanulásra.


Megbízható MLM céget keresel, mert új vállalkozást szeretnél?

Nagy múlttal rendelkező cég, sokak által ismert és kedvelt termékcsalád.
Egyedülálló profi támogató csapat, hogy neked is működjön a hálózatépítés.
Kattints az alábbi linkre és azonnal regisztrálhatsz:
Ha elakadsz, írj: mlmhogyan@szeszterke.ro

FLP Forefer Living Products Aloe regisztráció

4 thoughts on “Jelöltek szűrése az MLM-ben”

  1. Törökné Ildikó

    Maximálisan egyetértek azzal, amit írtál Eszter. Ebből az írásból is kiderül, hogy mennyire fontos a szponzor egy MLM üzletben. És egyértelmű, hogy komoly személyiség fejlődésen kell keresztül menni ahhoz, hogy sikeres legyél. A hasonló a hasonlót vonzza. Amilyen Te vagy, olyan emberek jönnek be hozzád az üzletbe. Én most érzem magamon ezt a komoly változást. És érződik az üzletem épülésén is. Tényleg el kell azon gondolkozni, hogy saját magunkhoz csatlakoznánk-e? Olyan emberek vagyunk-e, akikhez szívesen csatlakoznak az emberek. Nekem nagyon fontos az, hogy jóval ügyesebb legyen a munkatársam, mint én magam vagyok. A tanítvány nője túl a mesterét.

  2. Eszter!

    Teljes mértékben igazad van!

    Minden vezetőnek (szponzornak) példaképpé kellett válnia ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzá.

    Az utóbbi két évben szinte állandóan tanulok, hogy a megszerzett ismeretekkel segíthessem a csapatom munkáját.

    Rengeteget információt lehet találni a neten is, sok a jó könyv ebben a témában és nagyon képzett előadásait lehet meghallgatni.

    Igen, az üzletbe először be kell fektetni: időt, tanulást és pénzt is – de ez megtérül!

    Tanács: nem a terméket (és a hálózatot), hanem magadat kell felépíteni először az üzletben.

    Sok sikert kívánok minden most indulónak!

  3. Szia Eszter!

    Nagyon hasznos dolgokat írtál!

    Nekem elég véges a névlistám, azt bővítenem kellene.
    Mit tanácsolsz?Először képezzem magamat és tanuljak, azután már képzetten szólítsam meg a megfelelő embereket például az utcán?

    Válaszodat köszönöm!

  4. Kedves Anikó!

    A kettőt nehéz különválasztani. A logikus az lenne, hogy előbb tanulj és aztán kezdeményezz, de ha így teszel mindig úgy fogod érezni, hogy még van tanulnivalód. Így a végteéenségig tanulhatsz és még mindig nem csináltál semmit.
    A másik dolog pedig az, hogy sokmindent csak gyakorlással lehet elsajátítani. Ez fokozottan igaz a hatékony kommunikációra.
    Szerintem kezdj el gyakorolni és finomítsd a módszereid a tapasztalatok alapján. Így egyszerre tanulsz és gyakorolsz is.

    Kívánok neked sok sikert!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük